Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul’da Gemlik Yürüyüşü’ne çağrı için halk toplantısı


İSTANBUL – HEDEP Sultanbeyli İlçe Örgütü, gerçekleştirdiği halk toplantısında Gemlik Yürüyüşü’ne katılım çağrısı yapılarak tecridin toplum üzerindeki etkileri tartışıldı.   

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Sultanbeyli İlçe Örgütü,  19 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek Gemlik Yürüyüşü ‘ne ilişkin halk toplantısı gerçekleştirdi. İlçe binasında düzenlenen toplantıda, “Özgürlük varlığımızın vazgeçilmez koşuludur. Tecridi kıralım özgürlüğü sağlayalım” yazılı pankart asıldı. Toplantıya, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) ve HEDEP Sultanbeyli İlçe Örgütü’nün yanı sıra birçok yurttaş katıldı. Toplantı, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşuyla başladı.

 

Toplantıda, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün önemi tartışıldı. Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin nasıl kırılacağı ve tüm toplum üzerindeki etkileri tartışılan toplantıda,  herkes İstanbul’da gerçekleşecek olan Gemlik Yürüyüşü’ne güçlü bir katılım için yoğun çalışmalar içerisinde olacaklarını belirtti.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version