Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, yine kendi tavsiyesiyle ‘güneye giden’ sivilleri vurdu; 14 ölü

İsrail, yine kendi tavsiyesiyle ‘güneye giden’ sivilleri vurdu; 14 ölü


İsrail, 7 Ekim’de başladığı Gazze saldırılarına aralıksız devam ediyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında bu yana öldürülenlerin sayısı 3 bin 760’ı çocuk, 2 bin 326’sı kadın olmak üzere 9 bin 61’e yükseldi, en az 32 bin kişi de yaralandı.

İsrail ordu sözcüleri, Filistin halkına “Güneye gidin.” çağrısında bulunuyor ancak sorun şu ki; güneye giden siviller de hedef olmaktan kurtulamıyor. Daha önce defalarca sivilleri katleden İsrail ordusu, iddiaya göre bugün yine güneye gitmek için yola çıkan sivil bir konvoyu hedef aldı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde onlarca sivilin feci şekilde hayatını kaybettiği görülüyor. Edinilen bilgilere göre saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 14 Filistinli katledildi.

🔴 İsrail, yine kendi tavsiyesiyle ‘güneye giden’ sivilleri vurdu; çok sayıda ölü var https://t.co/5I3a2M0oxZ https://t.co/0GodbQ3vnq pic.twitter.com/7SH1xBq9my

— Tr724 (@Tr724) November 3, 2023

Birleşmiş Milletler (BM) uzmanları dün, Filistin halkının ‘ciddi soykırım tehlikesiyle karşı karşıya’ olduğu uyarısında bulunmuştu. Aralarında işgal altındaki Filistin topraklarındaki insan haklarının durumuyla ilgili görevlendirilen özel raportörün de bulunduğu BM uzmanları, Cenevre’de İsrail’in saldırılarına yönelik ortak bir bildiri yayımlamıştı. BM İnsan Hakları Konseyi tarafından görevlendirilen bağımsız uzmanların bildirisinde, “Filistin halkının ciddi bir soykırım riski altında olduğuna olan inancımızı sürdürüyoruz.” ifadesi kullanılıyordu.

CUMA NAMAZI SONRASI GAZ BOMBALI SALDIRI

Gazze’ye yönelik saldırıların gölgesinde Mescid-i Aksa’da dördüncü Cuma namazı kılmayı bekleyen Filistinliler, İsrail polisinin müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. Filistinlilerin bölgeye girişine yine izin verilmedi.

Cuma namazı kılmak için Mescid-i Aksa çevresinde bekleyen Filistinliler cuma namazını sokakta ve caddelerde kıldı. İsrail polisi cuma namazı sonrası Filistinlilere gaz bombasıyla müdahale etti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version