Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail ordusu: Gazze kent merkezine girdik

İsrail ordusu: Gazze kent merkezine girdik


Son günlerde hastane ve okulları hedef alan İsrail Gazze’ye yönelik saldırılarını artırıyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordusunun Gazze kentinin merkezine girdiğini açıkladı.

Televizyonda yayınlanan bir basın toplantısında Gallant, devam eden savaş sona erdiğinde Filistin bölgesini ne İsrail’in ne de Hamas’ın yöneteceğini iddia etti.

Gallant sözlerine şöyle devam etti:

‘SAVAŞTAN SONRA GAZZE’Yİ İSRAİL DE HAMAS DA YÖNETMEYECEK’

“Hamas lideri Yahya Sinwar sığınakta kapana kısıldı.İnsani ara verilmesi için rehinelerin serbest bırakılması gerekiyor. Üzerimizdeki baskı artacak ancak rehineler serbest bırakılıp Hamas yenilgiye uğrayıncaya kadar savaşmayı sürdüreceğiz.

Hizbullah ile savaşma niyetimiz yok. Şimdiye kadar yaklaşik 70 Hizbullah savaşçısı öldürüldü.

Gazze’deki siviller kendi güvenlikleri için güneye gitmeli. Savaştan sonra Gazze’yi İsrail de, Hamas da yönetmeyecek.”

NETANYAHU: DURMAYACAĞIZ

Gallant’ın ardından İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’dan da benzer bir açıklama geldi. Netanyahu, İsrail ordusunun Gazze kentini kuşattığını ve içinde operasyon düzenlediğini belirtti. İsrail Başbakanı, Hamas rehineleri bırakmadan ateşkes ilan edilmeyeceğini ve Gazze Şeridi’ne yakıt girişine izin vermeyeceklerini söylerken, bölgenin kuzeyindeki sivillere de güneye gitme ültimatomunu yineleyip “Durmayacağız” dedi.

NETANYAHU ‘İSRAİL’DE OLMALI’ DEMİŞTİ

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gazze’de Hamas’ı devirme hedeflerine ulaşmaları halinde kafasındaki planı açıklamış, bölgenin güvenliğinin süresiz olarak İsrail’de olmasını istediğini söylemişti.

HİZBULLAH’TAN İSRAİL’E UYARI: ‘CİDDİ SONUÇLARI OLUR’

Lübnan’daki Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, ABD merkezli NBC News’e İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve Hizbullah’ın pozisyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

İsrail’i ‘saldırgan’ olarak niteleyen Kasım, Hizbullah’ın Gazze üzerindeki baskıyı azaltmayı amaçladığını vurguladı. Kasım, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını genişletmesi halinde bunun ‘ciddi sonuçları’ olacağını söyledi.

ABD’nin Irak ve Suriye’deki üslerine yapılan saldırılara atıfta bulunan Kasım, “Direniş Ekseni’ndekiler, esas planlayıcının ABD olduğunu gördüler. Bu nedenle, dur mesajı verme prensibiyle ABD’ye saldırıyorlar. Tıpkı İsrail’in durması gerektiği gibi” ifadelerini kullandı.

“Şu an yaptığımız, yapmamız gereken şeydir ve bundan daha fazlasını yapmamız gerektiğinde de yapacağız” diyen Kasım, şöyle devam etti:

“Bizim Filistin ve bölgede halkımızı ve sevdiklerimizi desteklemeye hakkımız yokken nasıl olur da ABD ve dünyanın geri kalanı, sivilleri ve çocukları öldüren, evleri yıkan İsrail’in yanında durma hakkına sahip?”

Kasım, İsrail ve ABD’nin saldırganlıklarına bu şekilde devam ederek daha büyük olumsuz etki bırakmaları halinde olayın büyüyeceğini ve tam bir çatışmaya yol açacağını ifade etti.

ABD: İSRAİL’İN GAZZE’Yİ TEKRAR İŞGAL ETMESİNİ DESTEKLEMİYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’yi tekrar işgal etmesini desteklemediklerini, bunu da İsrail’e açık şekilde bildirdiklerini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Patel, İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu’nun “Savaşın ardından Gazze’nin güvenlik sorumluluğunu üstlenecekleri” yönündeki ifadelerine ilişkin bir soruyu yanıtladı.

“İsrail’in Gazze’yi tekrar işgal etmesini desteklemiyoruz” diyen Patel, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın da İsrail ziyaretinde muhataplarına bunu açık şekilde dile getirdiğini aktardı.

(HABER MERKEZİ)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version