Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail Han Yunus ve Nusayrat’ı vurdu: 15 ölü, onlarca yaralı

İsrail Han Yunus ve Nusayrat'ı vurdu: 15 ölü, onlarca yaralı


İsrail savaş uçaklarının Gazze’nin Han Yunus ve Nusayrat kamplarına düzenlediği bombardımanda 15 Filistinli öldü, onlarca kişi yaralandı. Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail’in Nusayrat kampında Zühd ailesine ait evi bombalaması sonucu 13 Filistinli öldü, onlarca kişi yaralandı. Han Yunus bölgesinde de Avrupa Hastanesi yakınındaki Ebu Aker ailesine ait evin bombalanması sonucunda bir kadın ve çocuğu öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR KONVOYU SALDIRIYA UĞRADI

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ise ekiplerinden bir grubun Gazze’nin güneyine zorunlu geçişi sırasında İsrail saldırısına uğraması sonucu görevlilerinden birinin yakınının öldüğünü açıkladı. MSF, resmi internet sayfasından, “kasıtlı” olan saldırıyı en ağır ifadelerle şiddetle kınadığını duyurdu.

Açıklamada, Şifa Hastanesi yakınında bulunan MSF tesislerinde ekiplerinin bir hafta boyunca mahsur kaldığını ve 137 kişilik bir örgüte bağlı görevliler ve ailelerinin oluşturduğu konvoyun yolda İsrail saldırısına maruz kaldığı belirtildi.

“Gazze’de aralarında kendi görevlilerimizden 100’den fazla kişinin de bulunduğu binlerce sivil ölüm tehlikesi altında” denilen aldığı açıklamada, Gazze’nin güneyine geçiş sırasında konvoylarına düzenlenen İsrail saldırısı sırasında beraberlerindeki bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı aktarıldı. Açıklamada, konvoyun İsrail güçlerinin kendilerine Salahaddin Caddesi güzergahını kullanmalarını belirttiği ve ona rağmen saldırının gerçekleştiği bildirildi. (AA)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version