Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail eski başbakanı: Hamas’ın komuta merkezi Gazze’nin güneyinde

İsrail eski başbakanı: Hamas’ın komuta merkezi Gazze’nin güneyinde

İsrail eski başbakanı Ehud Olmert, Hamas’ın komuta merkezinin Gazze’nin güneyindeki Khan Younis bölgesinde olduğunu iddia etti. Euronew’e konuşan eski başbakan “henüz bu operasyonun asıl merkezine bile gelmedik” derken savaşın devam etmesi gerektiğini savundu.

Yaşanan sivil ve bebek ölümlerinin korkunç olduğunu söyleyen Ehud Olmert, İngiltere gibi ülkelerin Birleşmiş Milletler’de ateşkese hayır oyu kullanırken, İsrail’in askeri operasyonuna yeşil ışık yakmaya devam ederken ne umduklarını sorguladı. “Bu ölüm ve yaralanmaların olmayacağını mı umuyorlardı” dedi.

Ehud Olmert, henüz operasyonun asıl kısmına gelinmediğini, Gazze’nin güneyindeki Khan Younis’in Hamas’ın asıl merkezi olduğunu iddia etti. Hamas’ın lider kadrosunun Khan Younis’de saklandığını söyleyen eski başbakan orada sığınakların ve komuta merkezinin olduğunu söyledi.

Euronews muhabiri Shona Murray’ın, İsrailli yetkililerin El Şifa Hastanesinin Hamas’ın komuta merkezi olduğu iddiasını hatırlatması ve henüz orada tünelleri ve silahları göremediklerini söylemesi üzerine Ehud Olmert, “silahları gördünüz ama liderler yoktu” dedi.

İsrail tarafından hastanede bulunduğu iddia edilen silahların görüntüleri tartışmalara sebep olmuş ve inandırıcılığı sorgulanmıştı. Ehud Olmert, şu an çok fazla sahte haberin olduğunu ve bunların çok hızlı yayılarak hayatın bir parçası haline geldiğini söyledi.

Ehud Olmert, “Eğer bana iki hafta önce de sorsaydınız size Hamas’ın komuta merkezinin Khan Younis’de olduğunu söylerdim” dedi. Eski başbakan ayrıca İsrail’in şu an yapması gereken şey, askeri operasyon biter bitmez Filistin otoritesiyle iki devletli çözümü görüşmeye hazır olduğunu duyurmasıdır dedi.

İsrail ordusu, Hamas’ın komuta merkezinin El Şifa Hastanesi olduğuna yönelik güvenilir istihbaratları olduğu gerekçesiyle hastaneye saldırılar düzenlemiş ve perşembe günü Hamas’a ait bir tünel girişi ile içinde silah bulunan bir araç bulduklarını iddia etmişlerdi.

El Şifa Hastanesi’nde çalışan yardım görevlileri ve sağlık personelleri, İsrail’in hastanenin Hamas’ın askeri karargahı olduğu yönündeki iddialarını reddetmeye devam ediyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version