Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İranlı sinemacılar ve İran-Irak savaşının kimyasal saldırı mağdurlarından ortak Gazze bildirisi

Ateşkesi reddeden İsrail, Gazze'de BM'yi suçlu çıkardı


Tahran Barış Müzesi ve İran Sinema Evi, Gazze’de sivillerin öldürülmesini kınayan ve acil ateşkes çağrısında bulunan ortak bir bildiri yayınladı.

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, Tahran Barış Müzesi ve İran Sinema Evi’nin ortak bildirisini, Barış Müzesi’nin yüzden fazla kimyasal saldırı mağduru üyesi ile ünlü yönetmen Mecid Mecidi’nin yanı sıra Leyla Hatemi, Şebnem Mukaddemi, Davud Mirbakıri, Humayun Esediyan, Muhammed Mehdi Askerpur gibi onlarca sinema emekçisi imzaladı.

Bildiride, imzacılar, İranlı sanatçılar, İran-Irak savaşı (1980-1988) gazileri ve o dönem kullanılan kimyasal silahların mağdurları olarak, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten Gazze’de kuşatma altındaki kadın, çocuk ve sivillere yönelik yaşanan açık zulmü önlemesi için elinden geleni yapmasını istedi.

Bildiride, “Sayın Guterres, isteseniz de istemeseniz de bulunduğunuz konum günümüz insanlığının tarihsel vicdanını temsil ediyor ve onun performansı, gelecek nesiller için bir yargılama belgesi olacaktır.” ifadelerine yer verildi. (AA)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version