Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İran’dan ABD’ye Gazze’de ateşkes için gözdağı

İran'dan ABD'ye Gazze'de ateşkes için gözdağı


İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de aralıksız sürdürdüğü saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 9 bin 700’ü geçerken, İran’dan gelen açıklamaların da tonu sertleşiyor. Hizbullah lideri Seyit Hasan Nasrallah’ın cuma günü merakla beklenen açıklamasında bölgesel savaş tehdidinde bulunup ABD’ye İsrail’i durdurma çağrısı yapmasının ardından, İran’dan da benzer bir açıklama geldi.

İran Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani, Gazze’de ateşkes uygulamaması halinde “ABD’nin kendisinin sert bir darbe alacağını” söyledi. Aştiyani, “Amerikalılara tavsiyemiz, Gazze’deki savaşı derhal durdurmaları ve bir ateşkesi uygulamaları; yoksa onlar ağır bir darbe alacak” dedi.

REİSİ: HAMAS’LA SAVAŞ, DEMOKRASİYLE SAVAŞ DEMEKTİR

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ise Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ile görüşmesinde, “ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin, İsrail’in Gazze halkına yönelik saldırılarına karşı sessiz kalmalarının Batı’nın çifte standardının kanıtı olduğunu” söyledi. İran’ın resmi haber ajansı IRNA’ya göre “ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin Siyonist rejime silah desteği ve sessizliği Batı’nın çifte standardının kanıtıdır.” ifadelerini kullanan Reisi, Hamas’ın Gazze halkı tarafından seçimle işbaşına geldiğini ve Hamas’la savaşın “demokrasiyle savaş olduğunu” savundu.

Norveç Başbakanı Store ise konuşmasında, ülkesinin çatışmaların ivedilikle sona ermesi konusundaki tutumunu vurguladı. Store, “İran ve Norveç, diplomatik kanalları kullanarak, çatışmaları derhal durdurmak, ablukayı kaldırmak ve Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için istişarede bulunabilir ve işbirliği yapabilir” dedi. (DIŞ HABERLER, AA)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version