Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İbretlik mahkeme kararı; avukat, sahibi olmadığı evin aidatını faiziyle ödeyecek

‘Demir Yumruk’ operasyonunda şirketlerin mal varlığı üzerindeki tedbir kaldırıldı


İstanbul 16. Sulh Hukuk Mahkemesi, avukat Dr. İlker Atamer’i sahibi olmadığı evin aidat borcunu faiziyle birlikte ödemeye mahkum etti. İlker Atamer’in sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre mahkeme, savunma makamının sunduğu tapu kayıt belgeleri ya da sözlü beyanları hiç bir şekilde dikkate almıyor. Atamer, 2018 yılında sattığı evin, 2019 yılındaki aidat borçlarını faiziyle birlikte ödemeye mahkum ediliyor.

Türkiye yargısının içinde bulunduğu durumu gösteren ibretlik kararı sosyal medya hesabından duyuran İlker Atamer, “Ben ve davayı takip eden avukatlarım dairenin sahibi olmadığımı ve bunun tapu kaydından belli olduğunu yazılı ve sözlü olarak 9 defa beyan ettik, buna bilirkişinin de beyanını eklerseniz toplam 10 beyan oluyor. Bu 10 beyana rağmen hakim hala dairenin sahibinin ben olduğumu iddia ederek davayı aleyhime sonuçlandırdı. Demek ki biz o duruşmalarda boşa sözlü beyanda bulunmuşuz, o yazılı dilekçeleri boşa vermişiz. Eğer yazılı ve sözlü beyanlar dikkate alınmayacaksa bu yargılamalar neden yapılıyor?” diyor.

İlker Atamer’in konuyla ilgili paylaşımı şöyle: 

2018 yılında satıp devrettiğim ve dolayısıyla artık aidatlarından sorumlu olmadığım bir apartman dairesinin 2019 yılı aidatları ve doğalgaz borcu için şahsıma icra takibi yapıldı. Böyle bir borcum olmadığı için icra takibine itiraz ettim.

Site yönetiminin avukatı itirazımın… pic.twitter.com/LTHiDp8j3N

— Av. Dr. İlker Atamer (@ilkeratamer) November 13, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version