Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hollanda Gazeteciler Cemiyeti NVJ: Wilders’in kazanmasından endişe duyuyoruz

Hollanda Gazeteciler Cemiyeti NVJ: Wilders’in kazanmasından endişe duyuyoruz

BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM, TR724

Hollanda genelinde 9 bin üyesi bulunan Nederlandse Vereinigin Journalistik (Hollanda Gazeteciler Cemiyeti NVJ), PVV Partisi lideri Geert Wilders’in seçim zaferiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Hollanda Gazeteciler Cemiyeti’ne göre Wilders, diğer hususların yanı sıra, özgür basına karşı düşmanlığı körüklüyor. NVJ Genel Sekreteri Thomas Bruning, endişesini anlatırken, Wilders’in 2021 yılındaki bir paylaşımını örnek gösterdi. Wilders, söz konusu paylaşımda,  “Bazı gazeteciler hariç birçoğu dengesiz.” ifadelerini kullanıyordu.

NVJ Genel Sekreteri Thomas Bruning, “Daha önce kendisinden bu tweet’i geri almasını istedik. Geri almak istemedi. Konuşmak da istemedi. Sonuçta bu söylemi ile gazeteciler mesleğini endişe ile yapacaklar.” dedi.

Thomas Bruning, Geert Wilders’in düşmanlığı körüklediğini vurgu yaptı: “Wilders’in parti programı ve sicili nedeniyle de ciddi endişelerimiz var. Wilders, basına yönelik düşmanlık ve tehditler konusunda bir destekçiydi. Parti programı Hollanda Devlet Televizyonu’nu finanse etmeyi tamamen durdurma planlarını da içeriyor. Bunu yaparak, kamu gazeteciliğini dengeli bir şekilde ortadan kaldırmak istiyor. Bize göre her iki konu da özgür basının işleyişi için felaket.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version