Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hezex’te kayyım protestosu: Geldikleri yere dönecekler


ŞIRNEX– Hezex Belediyesi’ne kayyım atanmasının yıldönümü protesto edildi. Açıklamayı yapan HDP Belediye Meclis üyesi Nafya Geçgel, 31 Mart seçimlerinde halkın gereken cevabı vereceğini söyledi. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şirnex İl Örgütü, Hezex Belediyesi’ne kayyım atanmasının yıldönümü dolayısıyla partinin ilçe binası önünde bir araya geldi. Açıklamaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Milletvekili Newroz Uysal Aslan, HDP il ve ilçe yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi ve belediye meclis üyeleri katıldı. 

 

“Kayyum seçmen iradesine darbedir” pankartının açıldığı açıklamada HDP Hezex Belediye Meclis üyesi Nafya Geçgel konuştu. 

 

‘HALK CEVABINI VERECEK’

 

Belediyeye 4 yıl önce kayyım atandığını hatırlatan Geçgel, “Her zaman eşitlik, demokrasi ve adaletten bahseden iktidar, belediyelerimize herkesin gözü önünde kayyım atadı. Ama bilinsin ki bizler dün de buradaydık, bugün de buradayız. Yerel seçimler yaklaşıyor, halkımız yine gereken cevabı verecektir. 4 yıldır bu şehrin su ve yol sorunu çözülmedi. Bu sorunlar görmezden gelindi. Halkımızla birlikte kayyımları geldikleri yere göndereceğiz” diye belirtti. 

 

‘YASALARINI BİLE TANIMIYORLAR’

 

Daha sonra konuşan HDP Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, AKP iktidarının halkın iradesini zorla gasp ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: “Seçimler halkın iradesini beyan etmesi için yapılır. Ancak bu iktidar kendi kanunlarını bile tanımıyor. Yapılan haksızlık ve hırsızlıklar göz önündedir. Atadıkları kayyımlar bile görevden alındı. Çünkü rant üzerine geliştirdikleri kirli ilişkileri ortadadır. Bedeli ne olursa olsun hakikat mücadelemizi sürdüreceğiz. Önümüzde bir seçim var ve bizler irademizi asla teslim etmeyeceğiz.” 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version