Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hewlêr’de Koalisyon Güçlerine ait üsse drone saldırısı


HABER MERKEZİ – Hewlêr Havaalanı’nda yer alan Koalisyon Güçlerine ait üsse drone saldırısı düzenlendi.

 

Irak’ın Federe Kurdîstan Bölgesi’ne bağlı Hewlêr kentindeki havaalanında yer alan Koalisyon Güçlerine ait üsse yönelik saldırı düzenlendi. Sabah saat 04.00’da kentte büyük bir patlama sesi duyuldu. İlerleyen saatlerde patlamanın havaalanında bulunan Koalisyon Güçlerine ait üsse yönelik saldırıdan kaynaklandığı anlaşıldı. 

 

Saldırı 4 drone ile gerçekleştirildi. Saldırıların gerçekleştirildiği dronelar hava savunma sistemleriyle imha edildi. Saldırı nedeniyle ABD’nin Hewlêr’deki konsolosluğunda acil uyarı alarmı çalındığı da belirtiliyor. 

 

Saldırıyı İran yanlısı Şii milis grupların içinde yer aldığı bilinen “Irak İslami Direniş” adlı yapı üslendi. Gruba bağlı Telegram hesapları üzerinden yapılan yazılı açıklamada, Irak ve Suriye’de bulunan 4 ABD üssüne saldırı düzenlediği bildirildi.

 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), dün yaptığı açıklamada 7 Ekim’den bu yana Irak ve Suriye’deki ABD kuvvetlerine düzenlenen 38 saldırıda en az 45 ABD askeri ve çalışanının “hafif” yaralandığını duyurmuştu. 

 

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Bağdat’ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya es- Sudani ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada “İran’ın müttefik milislerinin tehdit ve saldırılarının kabul edilemez olduğunu çok açık bir şekilde ifade ettim. İran’la çatışmak istemiyoruz. Halkımızı korumak için her önemli adımı atacağız” demişti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version