Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hasta tutuklu Taşkıran’ın kızı: Bugünkü telefon görüşmesinde babam annemle vedalaşıyor gibiydi

Hasta tutuklu Taşkıran’ın kızı: Bugünkü telefon görüşmesinde babam annemle vedalaşıyor gibiydi


Ağır hasta, yüzde 93 engelli tutuklu Ramazan Taşkıran’ın kızı Rana Taşkıran, babasıyla ilgili son gelişmeleri sosyal medya hesabından duyurdu. Bugünkü telefon görüşmesinde babasının ancak 2-3 dakika konuşabildiğini anlatan Rana Taşkıran, “Babam sanki annemle vedalaşıyor gibiydi.” dedi. Sosyal medya hesabından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a seslendi: “Yarın Adli Tıp’a götüreceklermiş. O haliyle, elleri kelepçeli nasıl gidecek? Siz de evlatsınız, sizin de babanız var. Babamı orada kaybetmek istemiyoruz. Lütfen, lütfen babamı bırakın… ”

Ramazan Taşkıran, bir derneğe üye olduğu gerekçesiyle yapılan yargılamalar sonrası 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Günde 15 saat diyalize girmek zorunda olan Taşkıran için ‘reviri olan bir cezaevinde kalabilir’ raporu verildi. Sonra tutuklandı…

63 yaşında, 17 yıldır böbrek hastası, yüzde 93 engelli. İki yıldır Karabük Cezaevi’nde tutuklu. Günde tam 15 saat diyalize girmek zorunda. Cezaevi revirinde tek başına kalıyor. Ailesi, her an kötü bir haber almaktan korkuyor.

Annemle vedalaşıyor gibiydi…

Kızı Rana Taşkıran’ın son videosuna göre Ramazan Taşkıran yarın Adli Tıp Kurumu’na sevk edilecek. Sosyal medya hesabından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenen Rana Taşkıran’ın konuyla ilgili yaptığı videolu açıklama şöyle:

Sizde evlatsınız, babamın durumu çok ağır. Lütfen babamı tahliye edin @yilmaztunc @EmineErdogan @RTErdogan pic.twitter.com/BmPSDG9hDJ

— Rana Taşkıran (@Rnsrky) November 27, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version