Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HASSA | Ağır hasarlı binanın yıkılması için ‘korna sesi’ yetti!

HASSA | Ağır hasarlı binanın yıkılması için ‘korna sesi’ yetti!


6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş depreminde büyük yıkıma uğrayan Hatay’ın Hassa ilçesinde ağır hasarlı 8 katlı bir bina, ‘korna’ sesiyle yerle bir oldu. Bölgede asbest tehlikesi ise sürüyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük hasar alan Hatay’da yıkım çalışmaları ağır aksak devam ediyor. Resmi verilere göre depremde 50 bin 783 kişi hayatını kaybetti. Gayri resmi rakamlara göre ise sayı 200 binden bile fazla…

11 ili vuran deprem sonrası yıkım ve yeniden imar çalışmaları da başladı ancak felaketin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen yıkım çalışmalarının tamamlanmadığı yerler var. Şehir merkezlerinde yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları kısmen bitirildi. Ancak ilçeler ve köylerde durum daha vahim.

📽️ HASSA |

🔴 Ağır hasarlı binanın yıkılması için ‘korna sesi’ yetti! https://t.co/E8ON9qE3JO https://t.co/MPgeU2VLL8 pic.twitter.com/4mwVqi3rMZ

— Tr724 (@Tr724) November 17, 2023

Habere konu olan görüntü Hassa’da iki gün önce çekildi. İş makinesi operatörü Hassa ilçesine bağlı Girne Mahallesi’ndeki ağır hasarlı 8 katlı binayı korna sesiyle yıkıyor. O anlar cep telefonu kamerasıyla saniye saniye keydedildi.

Kış geldiği için Hassa’da yıkımlara ara verilmişti. Daha önce iş makineleriyle yapılan yıkımlar, iş kazalarının yaşanması sonrası durdurulmuş ve dinamitle yıkıma geçilmişti. Dinamitle yıkımda da sorunlar yaşanınca yıkım çalışmaları tekrar durdurulmuştu.

Sorun sadece Hassa ilçesiyle sınırlı değil. Kırıkhan’da da çok sayıda ağır hasarlı bina yıkılmayı bekliyor. İlçeler küçük bir alana kurulu olduğu için insanlar her an yıkılma tehlikesi taşıyan binaların aralarından geçmek zorunda kalıyor.

 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version