Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hamburg Havalimanı’nda rehine krizi: Uçuşlar iptal edildi

Hamburg Havalimanı'nda rehine krizi: Uçuşlar iptal edildi


– Almanya’nın Hamburg kentindeki havalimanı, 35 yaşındaki bir adamın dört yaşındaki kız çocuğunu rehin alarak aprona girmesi ile başlayan bir rehine krizine sahne oluyor. Babanın Türkiyeli olduğu ve kızını annesinden kaçırarak Türkiye’ye getirmek istediği belirtiliyor. Alman polisi, adamla Türkçe bir tercüman aracılığı ile müzakere yürütüldüğünü açıkladı.

Söz konusu kriz, Hamburg Havalimanı’nda dün akşam saat 20.00 sıralarında silahlı bir kişinin arabasıyla havalimanı kapısını kırarak aprona aracıyla girmesi sonrasında patlak vermişti. Alman polisinden bu sabah yapılan açıklamada, 35 yaşındaki bir adam ile dört yaşındaki bir çocuğun içinde bulunduğu arabanın, pistte bir uçağın altında park halinde olduğu belirtilmişti.

Polis açıklamasında, “Operasyon devam ediyor. Müzakerecilerimiz arabanın içindeki kişiyle temas halinde” denilmişti. Açıklamada, çocuğun babasının anne ile de temas kurduğu, olayın bir velayet anlaşmazlığından kaynaklandığının düşünüldüğü belirtilmişti. Adamın eşinin, daha önce bir çocuk kaçırma olayıyla ilgili olarak polisle temasa geçtiği de iddia edilmişti.

Olay nedeniyle havalimanı henüz uçuşa açılmadı. Hamburg Havalimanı’ndan bugün yaklaşık 34 bin 500 yolcunun taşınacağı 286 uçuş yapılması planlanıyordu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version