Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hamas’a atfedilen tecavüz iddiasını sorgulayan mektup nedeniyle kovuldu

Hamas'a atfedilen tecavüz iddiasını sorgulayan mektup nedeniyle kovuldu

Kanada’daki Alberta Üniversitesi, Hamas’ın başını çektiği direniş örgütlerinin 7 Ekim saldırısında İsrailli kadınlara cinsel saldırıda bulunulduğu iddiasının sorgulandığı bir mektubu imzalayan Cinsel Saldırı Merkezi Direktörü Samantha Pearson’ın işine son verdi.

Kanada’da çok sayıda tanınmış akademisyen ve insan hakları savunucusunun imzaladığı açık mektupta, Kanadalı siyasetçilerin Gazze’ye dair tutumu eleştiriliyordu. “Bütün Kanadalı partilerin Filistinlilere karşı İsrail’in liderliğindeki soykırımı kolaylaştırdığı” belirtilirken, “Eğer Filistinlilerin hayatına ve uluslararası hukuka gerçekten değer veriyorsanız, sizlere şu an istifa etme çağrısı yapıyoruz” deniliyordu. Mektupta, Kanada’nın ilk Sih parti lideri olan, sosyal demokrat Yeni Demokratların lideri Jagmeet Singh’e de “Bu sırada Jagmeet Singh de Filistinlilerin cinsel şiddetten sorumlu olduğuna dair doğrulanamamış suçlamayı tekrar etti” suçlaması yöneltiliyordu.

Mektuptaki bu ifade, Alberta Üniversitesi Cinsel Saldırı Merkezi Direktörü Samantha Pearson’ın işten kovulmasına sebep oldu. Yahudi toplumundan gelen tepkiler üzerine üniversite rektörü Bill Flanagan, Pearson’ın mektubu imzalarken üniversitedeki merkezin direktörü kimliğini kullanması nedeniyle işten çıkarıldığını açıkladı. Üniversite olarak bu mektubun imzalanmasına izin vermediklerini söyleyen rektör, “Direktörün şahsi görüşleri hiçbir şekilde Alberta Üniversitesi’nin görüşlerini temsil etmiyor” dedi. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version