Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hacettepe Üniversitesi yurdunda bir öğrenci daha intihar etti

Hacettepe Üniversitesi yurdunda bir öğrenci daha intihar etti


Hacettepe Üniversitesi Beytepe Öğrenci Evler J Blok’ta Mühendislik Fakültesi öğrencisi Ayşegül Tayyar, odasında ölü bulundu. Tayyar’ın intihar ettiği iddia edildi. İntihara tepki gösteren Hacettepe Emek Gençliği, “Bu sistem bizi öldürüyor” dedi.

Geçtiğimiz Ekim ayında Eskişehir ve Ankara’da da 3 öğrenci intihar etmişti. 15 gün önce de Hacettepe Tıp Fakültesi öğrencisi İzzah Elif Zamir Khan da Sıhhiye Öğrenci Evleri olarak bilinen Hacettepe Öğrenci Yurdu’ndaki odasında ölü bulunmuştu.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Öğrenci Evleri J Blokta, Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Ayşegül Tayyar intihar etti. Üniversite rektörlüğü intihara dair açıklama yaparak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

“BİZİ ÖLDÜREN SİSTEME KARŞI BİR ARADA OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Üniversitedeki çok sayıda öğrenci grubu intihara tepki göstererek mücadele çağrısı yaptı.

Evrensel’in aktardığına göre, Hacettepe Emek Gençliği, “Beytepe Öğrenci Evleri J blokta bir arkadaşımızın cansız bedeni bulundu. 15 gün içerisinde üniversitemiz öğrencisi 2 arkadaşımız yaşamına son verdi. Yaşananlar karşısında bir kez daha yalnızca üzgün olduklarını dile getiren, intiharları ‘talihsiz olay’ olarak nitelendiren bir üniversite yönetimi görmek istemiyoruz. 2 arkadaşımızı kaybettik. Öğrencilere fiziksel sosyal psikolojik destek imkanları sağlamak üniversitelerin görevidir. Yalnızca üzgün olmak yetmez harekete geçin! Barınamayan, sağlıklı yemek hakkına erişemeyen, bilimsel bir eğitim göremeyen, bir araya gelmeleri engellenen öğrencilerin yaşadığı her sorun ve olay üniversite yönteminin sorumluluğundadır. Bize dayattığınız karanlığa teslim olmayacağız! Kaybettiğimiz arkadaşlarımızı unutmayacağız! İnsanca yaşamak için mücadele edeceğiz. Bizleri yalnızlığa, çaresizliğe, ölüme iten bu sistem karşısında tüm sıra arkadaşlarımızı bir araya gelmeye çağırıyoruz!”

Hacettepe Dayanışma Ağı da sosyal medya hesabı X üzerinden açıklama yaparak, olayın takipçisi olacağını duyurdu.

Yaşananlar karşısında bir kez daha yalnızca üzgün olduklarını dile getiren, intiharları “talihsiz olay” olarak nitelendiren bir üniversite yönetimi görmek istemiyoruz. 2 arkadaşımızı kaybettik. #hacettepe

— Hacettepe Emek Gençliği (@HacettepeEmek) November 14, 2023

Türkiye Komünist Gençliği de açıklama yaparak, “Artık yeter, bu düzen bir arkadaşımızı daha aramızdan aldı” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version