Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gerilimi tırmandıracak hamle: ABD, İsrail açıklarına nükleer denizaltı gönderdi

Gerilimi tırmandıracak hamle: ABD, İsrail açıklarına nükleer denizaltı gönderdi


İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ni karadan ikiye yarma hedefine ulaştığını duyurmasının ardından topyekûn bir kara harekâtı başlatması beklenirken, ABD’den de gerilimi tırmandıracak bir hamle geldi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), nükleer denizaltılardan birini İsrail açıklarına gönderdi.

CENTCOM’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Ohio sınıfı bir denizaltının, “Komutanlığın bölgedeki sorumluluk alanına ulaştığı” belirtildi. CENTCOM, paylaşımında denizaltının Süveyş Kanalı’ndan geçerken çekilmiş bir fotoğrafına da yer verdi.

Gazze’de ateşkes çağrılarını reddeden ABD, daha önce de bölgeye iki uçak gemisini bölgeye göndermişti. Bu uçak gemilerinin sivillerin olası tahliyesi için yollandığı savunulmuştu. Ancak bugün Ortadoğu’ya konuşlandırılan nükleer denizaltı, güdümlü füzelerle donatılmış durumda.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin dün İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze’deki sivillerin korunması çağrısı yapmakla beraber “ABD’nin ihtilafı tırmandırmak isteyen tüm devlet ve devlet dışı aktörleri caydırmaya bağlı olduğunu” söylemişti.

Amerikan basını da nükleer denizaltının bölgeye gönderilmesinin İran ve müttefikleri ihtilafa dahil olmamaları için verilen bir caydırıcılık mesajı olduğu yorumunu yaptı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version