Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gergerlioğlu, birer hafta arayla düşerek hem kolunu hem kalçasını kıran 87 yaşındaki mahpusun yardım çağrısını Meclis’e taşıdı

Gergerlioğlu, birer hafta arayla düşerek hem kolunu hem kalçasını kıran 87 yaşındaki mahpusun yardım çağrısını Meclis’e taşıdı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, hukuksuz cemaat soruşturmaları kapsamında yargılandığı davadan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Adem Cirit’in yardım çağrısını Meclis’e taşıdı. Gergerlioğlu, iki hastanenin sağlık kurulu tarafından ‘cezaevinde kalamaz’ raporu vermesine rağmen cezaevinde tutulan Cirit’in tahliye edilmesini istedi.

15 Temmuz’dan sonra başlatılan cadı avında cemaat üyeliği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan 87 yaşındaki Adem Cirit, Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararın Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından onanması üzerine 15 Aralık 2021 tarihinde tutuklanan Adem Cirit, Yalvaç T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Cezaevinde koğuştaki tuvalette düşerek sol kolunu kıran Cirit’in kolu Yalvaç Devlet Hastanesi’nde alçıya alınarak cezaevine gönderildi. Bir hafta sonra cezaevinde tekrar düşen Cirit’in bu kez kalçası kırıldı. Isparta Şehir Hastanesi’ne kaldırılan yaşlı adam burada ameliyat edildi. Hastaneden taburcu olduktan sonra yeniden cezaevine gönderilen Adem Cirit, HEDEP Milletvekili Gergerlioğlu’na bir mektup göndererek cezaevinde yaşadığı zor şartları anlattı.

Gergerlioğlu’ndan yardım isteyen 87 yaşındaki Adem Cirit şu ifadeleri kullandı:

‘‘Sayın milletvekilim, dizlerim katlanmıyor, bu yüzden tuvalete oturamıyorum. Koğuştaki arkadaşlar plastik sandalyenin oturağını deldi, bu sandalye ile ihtiyacımı gidermeye çalışıyorum. İdrarımı tutamıyorum, bazen kaçırdığım oluyor. Size bunu anlattığım için kusura bakmayın, beni bağışlayın durumu izah etmek istedim. Unutkanlık var, konuşulanları anlamakta zorlanıyorum. Merdivenleri inip çıkmakta zorlanıyorum. Temmuz 2023 ayı içerisinde koğuşumda otururken fenalaştım. Cezaevi aracığıyla acile götürüldüm. Ellerim titriyor, kalemi elime alıp doğru düzgün yazı yazacak durumda değilim. Koğuşumdaki kişilere rica ederek dilekçe ve yazılarımı yazdırıyorum, imzalıyorum. Cezaevinde bu şartlarda zorlanıyorum. Aslında beni serbest bırakmaları gerektiğini düşünüyorum.

Sayın milletvekilim daha önce siz TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nda olduğunuz için size bu mektubu yazma ihtiyacı duydum. Cezaevinden tahliye olmak istiyorum. Nasıl bir yol izleyeceğim. Bu hususta bana yardımcı olabilir misiniz?

Şu an bu mektubumun ekinde 4 sayfalık bilirkişi raporu var. İlgilendiğiniz ve bana zaman ayırdığınız için çok teşekkürlerimi sunarım.’’

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version