Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

George Floyd’u öldürmekten suçlu bulunan eski polis Derek Chauvin cezaevinde bıçaklandı

George Floyd'u öldürmekten suçlu bulunan eski polis Derek Chauvin cezaevinde bıçaklandı


– Mayıs 2020’de Minneapolis’te 9 dakikadan uzun süre kelepçeli siyah George Floyd’un boynuna diz çökerek ölümüne neden olarak dünya çapında polis vahşetine ve ırkçılığa karşı protesto dalgasına yol açan beyaz polis memuru Derek Chauvin, Arizona’daki bir federal cezaevinde hapis cezasını çekerken bıçaklandı ve ağır yaralandı.

Haberi Associated Press (AP) duyurdu. AP, saldırıyla ilgili konuşma yetkisi olmayan ve kimliğinin gizli kalmasını isteyen bir kaynağa dayanarak, 47 yaşındaki Chauvin’in hapishanede başka bir mahkum tarafından bıçaklandığını yazdı. New York Times da konuyla ilgili bilgisi olan iki kaynağa dayanarak aynı haberi geçti.

Federal Cezaevleri Bürosu, Arizona’nın Tucson kentindeki federal cezaevinde kimliği belirsiz bir mahkumun saldırıya uğradığını doğruladı, ancak bu kişinin Chauvin olup olmadığını teyit etmeyi reddetti. Büro’nun açıklamasında, cezaevi çalışanlarının saldırıya tepki gösterdiği ve acil sağlık hizmetleri tarafından tedavi için hastaneye götürülen bir kişi için “hayat kurtarma tedbirlerini başlattığı” belirtildi.

Chauvin’i savunan avukat ekibi bilgisinin olmadığını, yorum yapamayacağını söyledi.

Kelepçeli halde yere yatırılan Floyd’un en az 20 kez “Nefes alamıyorum” demesine rağmen ensesinden kalkmayan Chauvin, siyah Amerikalının sivil haklarını ihlal etmekten 21 yıl federal hapis cezasının yanısıra eşzamanlı olarak cinayetten de 22.5 yıl hapis cezasını çekiyor.

CHAUVİN’İN İTİRAZINI YÜKSEK MAHKEME’NİN REDDETMESİ SONRASI

Pazartesi günü ABD Yüksek Mahkemesi, Chauvin’in Minnesota eyalet mahkemesindeki cinayet mahkumiyetine ilişkin itirazını dinlemeyi reddetmişti. Minnesota temyiz mahkemesinin 2021’de çıkan cinayet mahkumiyetini yeniden görüşmeyi reddedip onamasının ardından ABD’deki en üst mahkemeye gidilmişti.

Chauvin, jürinin önyargılı olduğu ve mahkeme başkanının verdiği bazı kararların kendisini adil yargılanma hakkından mahrum bıraktığı iddiasında. (Reuters, Dış Haberler)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version