Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gemlik’e 18 Kasım’da ‘Özgürlük Yürüyüşü’ düzenlenecek


HABER MERKEZİ – DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, 18 Kasım’da Gemlik’e “Özgürlük Yürüyüşü” düzenleneceğini duyurdu. 

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Amed’te düzenlediği konferans konuşmalarla devam ediyor. DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır’ın ardından Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk konuştu. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Öztürk, Lozan Antlaşması’nın 100’üncü yılının geride bıraktığına işaret ederek, Lozan’da Kürtlerin yok sayıldığını anımsattı. Öztürk, bu süreçte tüm katliam ve saldırılara karşı direndiğini vurguladı. 

 

ÖZTÜRK: ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ

 

Öztürk, “Kürtler yoktur, varsa da Türklere hizmet için vardır” diyen zihniyetin “Çöktürme Planı” ile devam ettirildiğini belirterek, Kürtlerin iradesiz ve statüsüz bırakılmak istendiğini kaydetti. Öztürk, Kurdistan coğrafyasına dönük tüm saldırıların da bu amaçla yapıldığını kaydetti. Öztürk, “Her şeyi yaptınız. 10 yıl önce ‘bitireceğiz’ dediler. Ancak bitiremediler. Bu salon da size bunun mesajını veriyor. Biz onurlu bir yaşam istiyoruz. Özgürlük istiyoruz. Sadece kendimiz için değil, diğer ezilen tüm Ortadoğu halkları için özgürlük istiyoruz. Bugün Filistin’de halkın nasıl katledildiğini görüyoruz. Sivillere, kadınlara ve çocuklara dönük kimlerin katliam yaptığını biliyoruz. Bunun temel nedeni ulus devlet zihniyettir. Bunun çözüm olmadığını vurguluyoruz” diye konuştu. 

 

GEMLİK YÜRÜYÜŞÜ

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride tepki gösteren Öztürk, “Abdullah Öcalan her dönem zögürlük ve barışın sesi oldu. 1993’den bu yana birçok görüşme gerçekleştirildi. Bu görüşmelerin sonuçlarını bütün herkes tecrübe etti. Bu görüşmelerde ulus devlet dışında da bir çözümün olabileceğini gördük. Ancak 5 Nisan 2015’den bu yana Sayın Öcalan üzerinde ağır bir tecrit yürütülüyor. Bu tecrit demokrasi, eşit yaşam ve özgürlüğe karşıdır. Bu nedenle 18’e Kasım’da Türkiye’nin her tarafından Gemlik’e ‘Özgürlük Yürüyüşü’ başlatacağız. Barış, demokrasi ve özgürlük isteyenler bu yürüyüşte yer almalı. Bu tecrit kabul edilemez. Bu tecrit, demokrasi ve özgürlüğe karşıdır. Bu tecrit sürdükçe direnişimiz de sürecek. Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için mücadelemiz sürecek. Bu yürüyüşle de buna dair duruşumuzu tüm dünyaya duyuracağız” ifadelerini kullandı. 

 

Öztürk, konuşmasını “Tek yol var o da özgürlüktür” diye bitirdi. 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version