Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazze’deki İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 9 bin 770’e yükseldi

Gazze'deki İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 9 bin 770'e yükseldi


– İsrail’in Gazze’de ateşkes çağrılarını reddederek ayrım gözetmeksizin sürdürdüğü orantısız hava saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 10 bine yaklaştığını açıkladı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise Gazze’de ateşkes için rehin tutulan yaklaşık 250 rehinenin serbest bırakılması çağrısını yineledi.

İsrail’in güneyindeki Ramon Hava Üssü’nde askerlerle biraraya gelen Netanyahu, “Rehinelerimiz dönmeden bir ateşkes olmayacak, bunu hem düşmanlarımıza, hem dostlarımıza söylüyoruz” dedi.

ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLARIN SAYISI 4 BİNİ GEÇTİ

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamaya göre, İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 270 artarak 9 bin 770’e yükseldi. Ölenlerin 4 bin 8’inin çocuk, 2 bin 550’sinin kadın olduğunu belirten bakanlık, yaralıların Mısır üzerinden tahliyesi için Uluslararası Kızılhaç Komitesi’ne ve Mısır’a yardım çağrısında bulundu.

Telekomünikasyon şirketi Patel, Gazze ile iletişimin yeniden kesildiğini belirtti.

KIZILHAÇ VE MISIR’A ÇAĞRI

Açıklamada, Kızılhaç görevlilerinin yaralılara eşlik ederek Refah Kapısı’na güvenli şekilde ulaşmalarının sağlanması talep edildi. Bakanlık, Mısır’dan da Refah Kapısı üzerinden ambulans girişine izin verilmesini ve yaralıların Mısır hastanelerinde tedavi görmelerini istedi.

İsrail’in cuma akşamı “içinde Hamas militanlarının bulunduğu” iddiasıyla Şifa Hastanesi’nden çıkış yapmakta olan bir ambulans konvoyunu hedef alması sonrasında, Gazze’deki yaralıların güneydeki Refah Kapısı üzerinden tahliyesi askıya alınmıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version