Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fidan-Blinken görüşmesi | Diplomatik kaynaklara göre Türkiye Gazze’de ‘derhal ateşkes’ istedi

Fidan-Blinken görüşmesi | Diplomatik kaynaklara göre Türkiye Gazze’de ‘derhal ateşkes’ istedi


Orta Doğu ülkelerini ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ankara’da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. İkili arasındaki görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü. Diplomatik kaynaklar Ankara’nın görüşmede Blinken’a Gazze’de ‘derhal bir ateşkes’ çağrısı yapılması talebinde bulunduğunu söyledi. Görüşme sonrası ortak açıklama yapılmadı ancak Blinken, havaalanında görüşmeyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Blinken, ‘sivil ölümlerin önüne geçmek için İsrail’le sürekli irtibat halinde olduklarını’ açıkladı.

Hakan Fidan ile ‘çok iyi, verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini’ söyleyen Blinken, Gazze krizi ile birlikte NATO’nun genişlemesi de dahil iki ülkeyi ilgilendiren birçok konuyu ele aldıklarını söyledi. Gazze’de çatışmaların diğer bölgelere yayılmaması ve insani krizin daha da kötüleşmesinin önüne geçmek ve bölgede sürdürülebilir kalıcı bir barışın sağlanması konularını ele aldıklarını belirtti.

AFP’ye konuşan Türk Dışişleri Bakanlığından bir kaynak, Hakan Fidan’ın ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’den Gazze Şeridi’nde “derhal” bir ateşkes talebinde bulunduğunu söyledi. Görüşmede Fidan’ın Amerikalı mevkidaşına ‘İsrail’in Gazze’de sivilleri hedef alması ve insanları yerinden etmesine son verilmesini’ istediği ve ateşkes ilan edilmesini istediği bildirildi.

Antony Blinken ise havalimanında yaptığı açıklama şunları söyledi:

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version