Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erivan’da sinagog yakıldı: ‘Genç ASALA’ üstlendi

Erivan'da sinagog yakıldı: 'Genç ASALA' üstlendi


İsrail’in Gazze’de 11 bini aşkın Filistinliyi öldürdüğü saldırıları ateşkes çağrılarına rağmen devam ederken, dünya çapındaki antisemitik saldırılarda da artış var. Son olarak, komşu Ermenistan’ın başkenti Erivan’ın tek sinagogu dün gece kundaklama girişimine sahne oldu.

Mordechai Navi sinagogunun ateşe verildiği anın görüntüleri sosyal medyada paylaşılırken, saldırıyı kendilerine ASALA-Y (ASALA Young – Genç ASALA) adını veren bir grup üstlendi.

Grup, Telegram hesabından yaptıkları açıklamada İsrail’in Azerbaycan’la ilişkileri nedeniyle Yahudi toplumunu sorumlu tuttuklarını belirterek “Yahudiler Ermeni Ulusu’nun düşmanları, Türkiye’nin ve Aliyev’in Ermenistan Cumhuriyeti’ne karşı kanlı rejiminin suç ortaklarıdır” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, “Yahudi devleti Aliyev’in kriminal rejimine silah tedarik ediyor, Amerika ve Avrupa’daki Yahudiler onu aktif biçimde destekliyor” denilirken, “Eğer ABD ve Avrupa’daki Yahudi hahamlar Aliyev’in rejimini desteklemeye devam ederse, onların sinagoglarını yakmaya diğer ülkelerde de devam edeceğiz” tehdidi savruldu.

Grup, 7 Ekim saldırılarına destek veren posterlerin Erivan çapına asılmasının da kendi eylemleri olduğunu duyurdu.

İsrail’in Erivan Büyükelçisi Joel Lion, sinagog saldırısının ardından yaptığı paylaşımda, Ermenistan hükümetini “her tür antisemitizmi kınamaya, bu suçu kapsamlı biçimde soruşturmaya ve sorumlulardan hesap sormaya” çağırdı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version