Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’dan ‘hukuk krizi’ yorumu: Sorunun kalıcı çözümü, yeni anayasadan geçmektedir

Erdoğan’dan ‘hukuk krizi’ yorumu: Sorunun kalıcı çözümü, yeni anayasadan geçmektedir

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu’ya, “Ecelin geliyor!” diye seslendi. Erdoğan, “Sende atom bombası var mı yok mu, sıkıysa açıkla.” dedi. Yargı krizine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “AYM ile Yargıtay arasındaki mesele, iki yüksek yargı organının görev alanlarıyla ilgili görüş farklılığından ibarettir. Sorunun acil çözümü; konuyla ilgili anayasal ve yasal değişikliklerin süratle yapılmasından, kalıcı çözümü ise yeni ve sivil bir anayasadan geçmektedir. Bunun adresi de yüce Meclis’tir.” ifadelerini kullandı.

İSRAİL BİR TERÖR DEVLETİDİR

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısıyla başlayan çatışmalarla ilgili konuşan Erdoğan, İsrail’in Filistin halkına soykırım yaptığını söyledi. Hamas’la ilgili de konuşan Erdoğan, “İsrail bir devlet terörü estiriyor. Ben şu anda açık olarak diyorum ki; İsrail bir terör devletidir. Hamas’ı terör örgütü olarak ifade ediyorlar. Hamas, Filistin’de seçimlere girip seçim kazanan bir parti. Haklarını elinden aldılar. İsrail ve Amerika birlikte aldılar. Bu gerçekleri görelim. Ama hala benim ülkemde bile Hamas’ın bir siyasi parti olduğunu bilmeyen, anlamayanlar var.” ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamın Netanyahu’ya, “Ecelin geliyor.” diye seslenen Erdoğan, “Buradan Netanyahu’ya sesleniyorum. Sende atom bombası var mı, yok mu? Sıkıysa açıkla. Netanyahu, artık ecelin geliyor. İstediğin kadar atom bombasına sahip ol, gidicisin.” dedi.

AYM-YARGITAY ARASINDAKİ GERİLİM GÖRÜŞ FARKLILIĞINDAN İBARET

AYM ve Yargıtay arasında yaşanan ‘hukuk’ krizine de değinen Erdoğan, şöyle devam etti: “AYM ile Yargıtay arasındaki mesele, iki yüksek yargı organının görev alanlarıyla ilgili görüş farklılığından ibarettir. Bizim kazandırdığımız bireysel başvuru hakkı konusunda yaşanan sorun bir süredir ifade ediliyordu. İki yüksek yargı organı, bu konudaki şikayetlerini dile getiriyorlardı. AYM’nin, 130 bin dosya sayısına ulaşan bir işyükünün altından kalkması, mevcut şartlarda mümkün değil. Yargıtay’ın yaptığı açıklamalarda dile getirdiği serzenişleri gözardı edemeyiz. Devlet başkanı sıfatıyla bize bu tartışmada hüküm vermek değil, hakem olmak düşer. İnşallah biz de bu sorumluluğumuzu hakkıyla yerine getireceğiz. Kişisel eleştirilerimizi baki tutarak, 2 yüksek yargı organı arasındaki içtihat farklarının giderilmesi için gayret göstereceğiz. Sorunun acil çözümü; konuyla ilgili anayasal ve yasal değişikliklerin süratle yapılmasından, kalıcı çözümü ise yeni ve sivil bir anayasadan geçmektedir. Bunun adresi de yüce Meclis’tir.”

CHP’NİN OTURMA EYLEMİNİ HEDEF ALDI

Konuşmasında CHP’nin Meclis’teki oturma eylemini de hedef alan Erdoğan, “Meclis, eylem yeri değil, ülkenin meselelerine çözüm üretme merciidir. Oturma eylemi yapma yeri hiç değildir! Oturmak için yer arıyorsanız parka gidin.” diye konuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version