Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’dan ‘Eurofighter’ açıklaması: Almanya verir vermez, dünyada savaş uçakları üreten sadece Almanya mı?

Erdoğan’dan ‘Eurofighter’ açıklaması: Almanya verir vermez, dünyada savaş uçakları üreten sadece Almanya mı?


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail’in nükleer silahı var ama sorsanız kabul etmezler.” dedi. Erdoğan, Almanya Şansölyesi Scholz ile gerçekleştirdiği basın toplantısında Eurofighter savaş uçağı tedarikiyle ilgili soruya ise “Almanya ile savunma sanayisi işbirliğimizin engelsiz şekilde yürütülmesi müşterek menfaatimizedir. (Eurofighter) Almanya verir veya vermez, dünyada savaş uçaklarını üreten sadece Almanya mı? Birçok yerden bunların çalışmasını yaparız, temin ederiz.” karşılığın verdi.

Resmi ziyarette bulunmak üzere Almanya’nın başkenti Berlin’e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi. Görüşmede İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, Türkiye ile Almanya ikili ilişkileri ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede derhal ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması gerektiğini, akan kanın durdurulmadığı her gün insanlığın kaybettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Almanya Başbakanı Scholz’la görüştü. Erdoğan, Scholz tarafından Başbakanlık Binası’nda karşılandı. Daha sonra iki lider kameraların karşısına geçti. Erdoğan, İsrail ve Hamas arasında derhal ateşkes sağlanması gerektiğini söyledi. İsrail’in elinde nükleer silahlar olduğunu savunan Erdoğan, “Ama sorsanız kabul etmezler.” dedi. Barışın sağlanması konusunda üzerlerine düşen görevi yapacaklarını anlatan Erdoğan, “13 bin Filistinli öldürüldü. Gazze yerle yeksan oldu.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamasından bazı bölümler şöyle:

Scholz: İsrail’in kendini savunma hakkı var

Alman Başbakan Scholz ise şu açıklamaları yaptı:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version