Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan, ‘katil, darbeci, tiran’ dediği Sisi ile Riyad’da bir araya geldi

Erdoğan, ‘katil, darbeci, tiran’ dediği Sisi ile Riyad’da bir araya geldi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce defalarca ‘darbeci, katil, asla görüşmem’ dediği Sisi ile Riyad’da bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, görüşmede İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ele alındığı açıklandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi” için bulunduğu Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik şiddetini her geçen gün artıran saldırıları ile ilgili son gelişmeler ele alındı. Gazze’deki masum sivillere karşı İsrail’in sergilediği insan hakları ihlallerinin uluslararası hukuk kapsamında cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin Filistin’de kalıcı barışın sağlanması için yürüttüğü yoğun diplomasi trafiğini anlattı. Erdoğan, Gazze’ye yönelik insani yardım ve sağlık hizmetlerinin ulaştırılması için iş birliğine hazır olduğunun altını çizdi.

SİSİ DARBECİDİR, KATİLDİR; ASLA GÖRÜŞMEM!

Türkiye-Mısır ilişkileri, 2013’te Mısır’da Müslüman Kardeşler iktidarına Sisi liderliğindeki ordunun darbe yapması ve yönetimi ele geçirmesinin ardından kopmuştu. Erdoğan daha önce Sisi’yi ‘katil’, ‘tiran’ ve ‘darbeci’ gibi sert ifadelerle hedef almıştı.

Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında Sisi ile asla görüşmeyeceğini şöyle anlatmıştı: “Ben böyle bir kişiyle asla görüşmem. Her şeyden önce onun bir defa genel afla içerideki bütün bu insanları serbest bırakması lazım. Serbest bırakmadığı sürece biz kalkıp Sisi’yle görüşemeyiz. Görüşenler de tarihte farklı bir şekilde değerlendirilecektir.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version