Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan, ev sahiplerine kızmıştı; Vakıflar Genel Müdürlüğü kiraları 7 kat artırmış!

Erdoğan, ev sahiplerine kızmıştı; Vakıflar Genel Müdürlüğü kiraları 7 kat artırmış!

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kiracılarına 7 kat zam yaptığı ortaya çıktı. Vakıflar’dan, kiracılara, “Kira bedeliniz 18 bin TL olarak belirlenmiştir.” yazılı ihbarname gönderildi. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ev kirasını iki kart artıran bir ev sahibine, “Sende vicdan yok mu?” diye sormuştu…

Türkiye’de fahiş konut ücretleri ve kiraları nedeniyle başlayan konut krizi, her geçen gün daha da büyüyor. İktidarın, “Kira zamlarında yüzde 25’lik tavan” uygulaması sorunu çözmediği gibi, ev sahibi ve kiracı arasındaki krizin daha da tırmanmasına neden oldu.  Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait Hatay’daki konutlara yönelik kira artışı kararı ile bir kez daha gözler önüne serildi. Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’ın Arsuz ilçesinde bulunan VGM’ye ait Kuğupark Konutları’nda yaşanan kira krizini gündeme getirdi.

Edinilen bilgiye göre, Arsuz Karaağaç bölgesindeki VGM Kuğupark Konutları’nda ikamet eden yurttaşlar ile ortalama bin 800 TL ile 2 bin 400 TL arasında kira sözleşmesi yapıldı. Kiracılara, 19 Kasım’da bir ihbarname gönderildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü Hatay Bölge Müdürlüğü imzası ile konutlarda ikamet eden bir yurttaşa gönderilen ihbarnamede, şu ifadeler kullanıldı: “Kira sözleşmesinin süresi 31 Aralık 2023 tarihinde sona ermektedir. 1 Ocak 2024-31 Aralık 2024 tarihleri arası yeni kira bedeliniz aylık 18 bin TL olan Rayiç Bedeli dikkate alınarak belirlenmiştir. Anılan kira sözleşmesinin aylık 18 bin TL bedel ile 31 Aralık 2024 tarihine kadar devamı için gereğini rica ederim.”

İhbarnameye göre Vakıflar Genel Müdürlüğü, mülkiyetindeki taşınmazların kirasına yüzde 800 ile yüzde bin arasında zam yaptı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version