Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erbil’de Amerikan üssüne saldırı girişimi: Üç SİHA düşürüldü

Erbil'de Amerikan üssüne saldırı girişimi: Üç SİHA düşürüldü


İsrail’in Gazze’deki saldırılarına misilleme olarak Ortadoğu’daki Amerikan üslerine düzenlenen saldırılar sürüyor. Son olarak, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkenti Erbil’de, Erbil Uluslararası Havalimanı yakınındaki IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyon üssünün bulunduğu bölgeye iki ayrı saldırı girişiminde bulunuldu.

IKBY terörle mücadele biriminden yapılan açıklamaya göre, iki ayrı saldırıda üç silahlı insansız hava aracı (SİHA) Erbil Uluslararası Havalimanı’nın üzerinde düşürüldü. SİHA’ların, havalimanının yakınındaki bir askeri üste bulunan hava savunma sistemleri tarafından vurularak imha edildiği belirtildi.

Saldırıları henüz üstlenen bir örgüt olmadı.

ERBİL HAVALİMANI GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

Saldırıların ardından Erbil Uluslararası Havalimanı uçuşlara geçici olarak kapatıldı. Bu sırada planlanan iki sefer iptal edilirken, bölgede güvenliğin sağlanması sonrasında uçuşlar yeniden başlatıldı.

Hamas’ın başını çektiği Filistinli direniş örgütlerinin 7 Ekim saldırısı sonrasında İsrail’in Gazze’de aralıksız sürdürdüğü bombardımana ve Washington’ın ateşkes çağrılarına sessiz kalmasına tepki olarak, ABD’nin Suriye ve Irak’ta bulunan askeri üslerine çok sayıda saldırı girişiminde bulunuldu. Bu saldırıların hemen hepsini İran yanlısı olduğu belirtilen örgütler üstlendi.

Pentagon’dan dün yapılan açıklamada, 17 Ekim’den beri ABD’nin ve koalisyon güçlerinin Irak’taki üslerine 20, Suriye’deki üslerine de 18 saldırı girişiminde bulunuldu. Pentagon, bir sivil personelin öldüğünü, 45 askerin hafif yaralandığını da açıkladı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version