Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Engin-Dilan Polat çifti adliyeye sevk edildi; Dilan Polat sorguda sürekli ağlamış

Engin-Dilan Polat çifti adliyeye sevk edildi; Dilan Polat sorguda sürekli ağlamış

‘Kara para aklama’ ve ‘vergi kaçırma’ suçlamasıyla tüm mal varlıklarına el konulduktan sonra gözaltına alınan Dilan-Engin Polat çiftinin sorgusunun tamamlandığı öğrenildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde dün akşam saat 17.20’den itibaren ifade alma işlemleri devam eden Engin Polat ve Dilan Polat çiftinin işlemleri saat 23.45’de sona erdi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Engin Polat ve Dilan Polat çiftinin de aralarında bulunduğu şüphelilerin emniyetteki sorgu işlemleri sürüyor. Polat çiftinin ifade alma işlemlerine saat 17.20 sıralarında başlanmıştı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan ve 6 saati aşkın süredir sorgulanan Engin ve Dilan Polat çiftinin sorgusu 23.45’de tamamlandığı bildirildi.

18 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çiftinin aralarında bulunduğu 24 şüpheliden 18’inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Emniyette 40 sayfa soru sorulan Polat çiftiyle birlikte gözaltına alınan toplam 18 kişi bu sabah adliyeye sevk edildi.

DİLAN POLAT SORGUDA SIRASINDA AĞLAMIŞ

Dilan Polat ile Engin Polat’ın emniyette verdiği ifadeleri ortaya çıktı. Dilan Polat’ın sorgu sırasında ağladığı ve bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini söylediği öğrenildi. Öte yandan Polat çiftinin aylık gelirlerinin 150 ile 200 bin lira olarak beyan ettikleri, Engin Polat’ın suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

ENGİN POLAT: YOLSUZLUK YAPMADIK, BU PARALARI BİRİKTİRDİK

Engin Polat’ın ise söz konusu iddiaları kabul etmeyerek, “Şirket açtım kapattım doğru, battı şirketim. Yolsuzluk yapmadık, bu paraları biriktirdik. Çalıştık emek verdik” dediği öğrenildi.

Engin Polat’ın babası Sezgin Polat’ın ise suçlamaları kabul etmeyerek her şeyi avukatları Ahmet Gün’ün ayarladığını söylediği ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan biri olan Ahmet Gün’ün ise aylık gelirini 300 bin olarak gösterdiği, şirketlerin sadece avukatlığını yaptığını ifade ettiği öğrenildi.

Diğer 6 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version