Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Êlih’te selin zararı büyük: Mağduriyetimiz giderilsin


ÊLIH – Êlih’te sel sonrası açığa çıkan zarar büyük olurken, yurttaşlar mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Elih’te dün akşam saatlerinde yaşanan selin ardından 4 kişi yaşamını yitirirken, kent merkezi başta olmak üzere birçok yer sel altında kaldı.  Hürriyet, Gültepe, Fatih, Belde, Şafak, Karşıyaka, Kültür, Çamlıtepe ve Seyitler mahallelerinde cadde ve sokaklar yağmur suları ile doldu. Birçok ev ve işyerlerini su basarken, bazı araç sürücüleri de yollarda mahsur kaldı. Yurttaşların yardım talepleri ve çağrısı ise karşılıksız kaldı.

 Evleri su basan yurttaşlar kendi imkânları ile evlerini temizledi. 4 kişinin yaşamını yitirdiği Seyitler Mahallesi’nde ise yurttaşlar geç müdahalenin ölümlere sebep olduğunu belirtti.

İŞ YERLERİNDE ZARAR BÜYÜK

Uzun bir süre yağmur altında kalan yurttaşlar belediyenin barınma sorununu gidermesini bekledi. İşyerlerinde ise zarar büyük oldu. Serê Table’de bulunan esnafların işyerleri kullanılamaz hale geldi. Gün boyunca yetkililerin müdahalesini bekleyen yurttaşlar, gelmeyen yardımdan kaynaklı mağdur olmuş durumda. Yıllardır devam eden alt yapı sorununu gidermeyen kayyıma tepki gösteren yurttaşlar, kayyımın alt yapısının felakete yol açtığını aktardı. Yurttaşlar acil bir şekilde evlerinin temizlenmesini talep ederken, oluşan zararın giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version