Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eğitim Sen: Örgütlenme hakkı üzerinde baskı var


RIHA – Eğitim Sen Riha Şubesi Eşbaşkanı Özlem Ulutaş Şengül, sendikal mücadelenin “suç unsuru” olarak gösterildiğini belirterek, “İhraç, sürgün, açığa alma sistematiği emekçilerin örgütlenme hakkı üzerinde bir baskı aracı olarak kullanılıyor” dedi. 

 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Riha Şubesi, 12’nci Olağan Kongresi’ni baro binasında gerçekleştirdi. Kongre salonuna, “Perwerdahiya bi zimanê dayîkê mafekî bîngehîn û gerdûnî yê! Bînpêkirina vî mafê sûcê li dijî mirovahîyê yê!”, “KHK’liler onurumuzdur” pankartları asıldı. 

 

‘DEMOKRATİK ALANLAR HEDEF ALINDI’

 

Kongrede konuşan Eğitim Sen Riha Şube Eşbaşkanı Mahmut Binici, görev aldığı süreçte yaşadıkları zorlukları anlattı. Eğitim Sen 11’nci yönetim kurulu olarak pandemi ve deprem sürecini atlattıklarını ifade eden Binici, “İktidar bu süreçlerde boş durmadı, toplumu tecrit politikalarıyla esir alarak demokratik alanları hedef almaya devam ettiler. Ancak bu politikalarla Eğitim Sen’in kolektif ruhunu yenemediler” diye konuştu.   

 

SENDİKAL MÜCADELE

 

Eğitim Sen Riha Şubesi Eşbaşkanı Özlem Ulutaş Şengül ise, eğitim emekçisi kadınların sorunlarını dile getirdi. Şengül, “Kadın emekçiler bir gecede ihraç edilerek işlerinden ediliyor, sendikal mücadeleleri ‘suç unsuru’ şeklinde gösterilerek örgütlenmelerinin önünde bir engel olarak konumlandırılmaya çalışılıyor. Böylece ihraç, sürgün, açığa alma sistematiği emekçilerin iş güvencesi ve örgütlenme hakkı üzerinde bir baskı aracı olarak kullanılıyor. Zaten kırılgan olan çalışma hayatımız pamuk ipliğine bağlanıyor. Bir taraftan açlık ve güvencesiz yaşamlarımız ile baş etmeye çalışırken bir taraftan da bin bir emek vererek kazandığımız haklarımız yok edilmek isteniyor” diye konuştu. 

 

‘SES ÇIKARMADAN MÜCADELE VEREMEYİZ’

 

SES Riha Şube Eşbaşkanı Ferhat Demir de antidemokratik uygulamalar ve savaş politikalarının bugün emekçilerin yaşadığı sorunların başlıca sebepleri olduğunu belirterek, “Hayatın gerçekliğinden bağımsız olarak faaliyet yürütemeyiz. Yaşadığımız coğrafya anti-demokratik politikaların yürütüldüğü bir coğrafya. Lice’de Cudi’de yanan ormanlara ses çıkarmadan, hasta tutsakların cezaevlerindeki durumlarına dikkat çekmeden, tecride, savaşa karşı ses çıkarmadan mücadele veremeyiz” ifadelerini kullandı. 

 

Kongrede Eğitim Sen şube eşbaşkanlığına Özlem Ulutaş Şengül ve Murat Oruç seçildi.   

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version