Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dimilkî tiyatro oyunu Strip-Teanse’e yoğun ilgi

Dimilkî tiyatro oyunu Strip-Teanse’e yoğun ilgi


AMED – Amed Şehir Tiyatrosu’nun tiyatroseverlerle buluşturduğu Dimilkî lehçesinde yazılan “Strip – Teanse” adlı oyuna yoğun ilgi gösterildi.

Amed Şehir Tiyatrosu, Kürtçe’nin Dimilkî lehçesinde yazılan  “Strip -Taanse” isimli tiyatro oyunu ilk kez promier tarzında izleyiciyle buluşturdu. Oyun Amed’in Peyas (Kayapınar) ilçesinde bulanan Amed Şehir Tiyatrosu Salonu’nda oynandı. Tiyatroya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Cemile Turhallı’nın yanı sıra çok sayıda tiyatrosever salonu doldurarak yoğun ilgi gösterdi.

Strip –Teanse’ın yönetmenliğini Elvan Koçer ve Sena Özbey’in üstlendiği oyunun konusu, kişilerin kendileriyle birbirleriyle, içine düştükleri çatışmalı durumu ele alıyor. Oyun karakterlerinin içinde bulundukları mekândan çıkış yolu ararken kullandıkları yol ve yöntemlerin yanı sıra bireylerin sistem karşısında çıkış yolu bulamamasını anlatıyor.

Oyun bitiminde tiyatroseverler tarafından tam not alan oyuncular bir süre alkışlandı.

Oyun ardından kısa bir konuşma yapan HEDEP MYK üyesi Turhallı, tiyatronun ilk kez Zazakî olarak oynanmasından dolayı oyuncuları kutluyorum. İnanıyorum ileriki süreçte bu gibi oyunların Kûrmancî ve Zazakî olarak daha fazla seyirci ile buluşması çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version