Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

COP28 | Biden iklim zirvesine katılmayacak

COP28 | Biden iklim zirvesine katılmayacak


ENSAR NUR | TR724 HABER

ABD’li bir yetkili, Joe Biden’ın bu hafta Dubai’de iklim değişikliğine odaklanan Cop28 zirvesine katılmayacağını söyledi. Biden’ın kararında Israil ve Hamas arasındaki çatışma durumunun ve yakında hız kazanacak başkanlık kampanyasının etkili olduğu belirtildi.

Perşembe günü başlayacak olan ve Cop28 olarak bilinen Birleşmiş Milletler Taraflar Konferansı’nda Joe Biden’ın eksikliği dikkat çekecek. Biden 2021’de göreve başlamasından bu yana her iki Cop zirvesine de katıldı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, iki hafta sürecek görüşmelere dünya liderleri, üst düzey bakanlar ve 198 ülkeden yetkililerin yanı sıra tahmini 70 bin delegenin katılacağı zirve, 1992 BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında bugüne kadar düzenlenen en büyük yıllık Cop olacak.

Dünya liderleri toplantısının açılış konuşmasını Kral Charles, BM Genel Sekreteri António Guterres ve BAE Başkanı Muhammed bin Zayid el-Nahyan ile birlikte yapacak. Papa, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da toplantıya davet edildi. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in zirveye katılması beklenmiyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version