Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cezaevinde ‘zeytin çekirdeğinden tespih yaptığı’ için tahliye edilmedi

Cezaevinde ‘zeytin çekirdeğinden tespih yaptığı’ için tahliye edilmedi


Cezaevlerinde siyasi suçlamalarla tutuklananlara yapılan hukuksuzluklar bitmiyor. MİT’in 2017’de Malezya’dan kaçırdığı İsmet Özçelik, 6 yıldır tutuklu olduğu Denizli T Tipi Cezaevi’nde plastik çatalla zeytin çekirdeklerinden tespih yaptığı gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Özçelik’in denetimli serbestlik hakkı da disiplin soruşuturması öne sürülerek engellenmişti.

MİT’in 2017’de Malezya’dan kaçırdığı İsmet Özçelik’e 6 yıldır tutuklu olduğu Denizli T Tipi Cezaevi’nde plastik çatalla zeytin çekirdeklerinden tespih yaptığı gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verildi.

Adli mahkumlar cezaevlerinde her türlü etkinlikten yararlanırken, siyasi suçlarla tutuklananlar bu haklardan mahrum ediliyor. Siyasi tutuklular ise yedikleri zeytinlerin çekirdeklerinden tespih yaparak vakitlerini değerlendiriyor.

Ancak Denizli T Tipi Cezaevi’nde cezaevinde zeytin çekirdeğinden tespih yapmak da suç sayıldı.

Malezya’dan yasadışı yollarla kaçırılarak Türkiye’ye getirilen eğitimci İsmet Özçelik, Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında yargılandığı davada 9 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. 6 yıldır Denizli T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Özçelik, cezaevi yönetiminin izin verdiği çataldan bozma bir aletle zeytin çekirdeklerini delerek tespih yaptı.

Denetimli serbestlik hakkına 6 gün kala tespih yaparken gardiyanın tuttuğu tutanak üzerine disiplin cezası verilen ve 15 gün hücreye atılan kalp ve şeker hastası İsmet Özçelik’in tahliyesi keyfi olarak engellendi. Daha sonra gardiyanın tutanağını işleme alan Cezaevi Savcısı, soruşturma başlatarak Özçelik hakkında dava açtı.

Özçelik’in kızı Rana Özçelik sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, babasının cezaevinde tespih yaptığı için 10 ay hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu.

Rana Özçelik, paylaşımında, ”Bugün babamın mahkemesi vardı, hakim aletin incelenmesi ve tanıkların dinlenmesi talebini reddetti. Koşullu tahliyesine bir kaç hafta kalmıştı, 10 ay daha ceza verdiler.” ifadelerini kullandı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version