Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cezaevinde felç geçiren Tanhan’ın doktoru: Yaşama şansı yüzde on


 

 

İZMİR – Cezaevinde felç geçirdikten sonra tahliye edilen 68 yaşındaki Cemal Tanhan’ın kızı Ayşe Tanhan, babasının sağlık durumuna ilişkin doktorların “Yaşama şansı yüzde on” dediğini aktardı.

 

Tutuklu bulunduğu Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 6 Kasım tarihinde tahliyesine karar verilip tedavi altına alınan Cemal Tanhan’a 4’üncü evre kanser teşhisi konuldu. 

 

30 yıldır cezaevinde olan 68 yaşındaki Tanhan, felç geçirmesi üzerine 23 Ekim’de Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, buradan da 27 Ekim’de Eskişehir Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’ne sevk edilmişti. Yapılan başvuru üzerine tahliyesine karar verilen Tanhan’ın hastanedeki tedavisi devam ediyor.

 

Refakatçisi olan kızı Ayşe Tanhan, doktorla yaptığı son görüşmeye ilişkin bilgi verdi. Doktorların, “Kanser kemiklerine işlemiş. Zatürre olduğu için de ciğerleri su toplamış” dediğini aktardı. 

 

‘O GÜN TAHLİYE OLSAYDI…’ 

 

Tanhan, “Babamın durumu ağır olduğu için tedavi uygulayamıyorlar. Doktor bize, ‘Yüzde on yaşama şansı var’ dedi. Bilinci açık ama bize tepki vermiyor. Canı çok yanıyor. Ben en son 2 Ekim’de Bolu Cezaevi’nde onu ziyarete gittim. O zaman ayakta duramıyordu. Bir fotoğraf çekmek için arkadaşlarının yardımıyla ayağa kaldırdık.  Ben görüşten döndükten 3 hafta sonra babam inme geçirdi. Eğer o gün bile tahliye olsa belki durumu bu kadar ağır olmazdı. Daha önce babam da yaşadığı sağlık sorunlarına ilişkin dilekçeler vermiş. İnsan Hakları Derneği’ne başvuruda bulunmuştu. Ama tahliye edilmedi” dedi.  

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version