Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CANLI GELİŞMELER Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum… Washington Post anlaşmanın detaylarını yazdı! ABD, İsrail ve Katar’dan peş peşe flaş açıklamalar


 

İsrail’in dün Gazze Şeridi’nde Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) ait okullara yönelik saldırılarına BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, tepki gösterdi.

Gazze Şeridi’nde 24 saatten kısa bir süre içinde UNRWA’ya ait iki okulun vurulmasının kendisini derinden sarstığını belirten Guterres, “Birçoğu kadın ve çocuk olmak üzere onlarca insan Birleşmiş Milletler tesislerinde güvenlik ararken öldürüldü ve yaralandı. Çatışmaların yoğunlaşması nedeniyle yüz binlerce Filistinli sivil Gazze’deki Birleşmiş Milletler tesislerine sığınmaktadır. Tesislerimizin dokunulmaz olduğunu bir kez daha teyit ediyorum” dedi.

 

“ACİL İNSANİ ATEŞKES ÇAĞRIMI YİNELİYORUM”

İsrail ve Filistin arasında devam eden çatışmaların her gün aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kabul edilemez sayıda sivil can kaybına yol açtığını aktaran Guterres, “Buna bir son verilmelidir. Acil insani ateşkes çağrımı yineliyorum. Ayrıca Katar hükümeti tarafından yürütülen tüm arabuluculuk çabalarını da takdirle karşıladığımı ifade etmek isterim” dedi.

 

“BU EYLEMLER İNSANLIĞI DA HİÇE SAYIYOR“

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini ise yaptığı açıklamada, UNRWA tesislerine yönelik saldırıların zalimce olduğunu belirterek, “24 saatten kısa bir süre içinde Gazze Şeridi’nde yerinden edilmiş ailelerin barındığı iki UNRWA okulu vuruldu” dedi. Saldırılar sırasında söz konusu okullarda yaklaşık 11 bin kişinin bulunduğunu ifade eden Lazzarini, “Bu, Gazze’de hiç kimsenin ve hiçbir yerin güvende olmadığının bir başka kanıtıdır. Bir kez daha sivillere güvenlik ve koruma sağlaması amaçlanan sığınaklar vuruldu ve aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda insan hayatını kaybetti. Bu eylemler sadece savaş kurallarını açıkça ihlal etmekle kalmıyor, aynı zamanda insanlığı da hiçe sayıyor” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version