Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden’dan İsrail’e Gazze’de ‘insani mola’ çağrısı

Biden'dan İsrail'e Gazze'de 'insani mola' çağrısı


– İsrail hükümeti ölen Filistinlilerin sayısının 9 bine yaklaştığı Gazze’deki bombardımanını sürdürürken, ABD Başkanı Joe Biden’dan ‘insani ara’ çağrısı geldi. Ateşkes çağrılarını reddederek İsrail’e destek veren Biden, Minnesota eyaletindeki seçim kampanyası konuşmasında sözünü kesen bir eylemciden bu yönde talep gelince “Sanırım bir molaya ihtiyacımız var” dedi.

Biden, Minnesota’da sınırlı sayıda seçmenle biraraya geldiği seçim mitinginde, protesto ile karşılaştı. Ayağa kalkan bir kişi, “Bir haham olarak size sesleniyorum. Şu an ateşkes çağrısı yapmalısınız” diye bağırdı. Salondaki başka seçmenlerden de “Hemen, şimdi” sesleri yükselirken Biden, “Sanırım bir mola vermemiz gerekiyor, bir mola vermek, tutsakları Gazze’den çıkarmak için zaman vermek anlamına gelir” dedi. Beyaz Saray’dan daha sonra yapılan açıklamada ise Biden’ın rehineleri ve insani yardımı kast ettiği belirtildi.

Salondan çıkarılan haham Jessica Rosenberg ise daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada “Bu, İsrailliler için son derece karmaşık bir mesele. Müslüman dünya için de son derece karmaşık. Ben, başından beri iki devletli çözümü destekliyorum” dedi.

Amerikan yönetimi, geçen hafta da Hamas’ın elindeki rehinelerin kurtarılmasına zaman tanımak ve insani yardımların girişine izin vermek için İsrail’e insani ara çağrısında bulunmuştu. Avrupa Birliği de aynı yönde bir açıklama yapmıştı. ‘Duraklama’ kavramı, silahların belli bir hedefin sağlanması için kısa süreliğine susması anlamına geliyor. Hamas, elindeki rehineleri serbest bırakmak için ateşkes sağlanmasını şart koşmuştu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version