Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bianet ve BirGün’den 4 gazeteciye soruşturma


HABER MERKEZİ –  Bianet Editörü Evrim Kepenek, depremlere dair yaptığı paylaşım gerekçesiyle ifadeye çağrıldı, BirGün gazetesinden Uğur Şahin, İsmail Arı ve Uğur Koç hakkında da aynı suçlamayla soruşturma başlatıldı.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Bianet’in Editörü Evrim Kepenek hakkında soruşturma başlattı. Bianet’te yer alan habere göre savcılık, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma (TCK 217/A)” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik (TCK 216)” suçlamasıyla Kepenek’i ifadeye çağırdı.

 

SORUŞTURMA DEPREM PAYLAŞIMINA

 

Kepenek’e yöneltilen suçlama 6 Şubat’ta Mereş merkezli meydana gelen depremlerin  sonrasında yaptığı, “Maraş Pazarcık’ta yardım çadırlarına jandarma el koymuş, ‘tüm yardımlar AFAD üzerinden yapılacak’ denmiş. Güncelleme: Alandaki birçok yardım çadırına el konuluyormuş” diye yazılan videodan yöneltildi. Soruşturma dosyasına Kepenek’in paylaşımının ekran görüntüsü “açık kaynak araştırma raporu” denilerek konuldu.

 

İFADESİ ALINMADI

 

Kepenek “Bugün ifade vermek için adliyeye gittiğimizde hakkımda geçen hafta yakalama kararı çıkartıldığını öğrendim. ‘Gelmeseydiniz yarın Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne zorla getirilmeniz için talimat yazılacaktı. Halbuki bana ifade vermemle ilgili bir tebligat gelmedi. Salı günü polis arayarak, hakkımda bir dosya olduğunu, savcılığa giderek ifade vermem gerektiğini söyledi. Bugün ifadeye gittim. Avukatımla dosyayı inceledik. ‘Savcı bey müsait olunca sizi ifadeye alacak’ dediler. Ancak ifade vermeye hazır olduğumuzu söyleyince ‘Savcının acil toplantısı çıktı. Sizi alamayacağız’ diyerek geri gönderdiler. Yarın tekrar gideceğiz” dedi.

 

3 GAZETECİ HAKKINDA SORUŞTURMA 

 

T24 yazarı Tolga Şardan’ın tutuklanması ve halktv.com.tr sorumlu yazı işleri müdürü Dinçer Gökçe de ifade işleminin ardından serbest bırakılmasının ardından bugün de Kısa Dalga yazarı Cengiz Erdinç, Ayvalık’taki evinden gözaltına alındı. BirGün gazetesinden Uğur Şahin, İsmail Arı ve Uğur Koç hakkında da aynı suçlamayla soruşturma başlatıldı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version