Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Barış Anneleri: Tecridin sorumluluğu hepimizin üzerinde


AMED – PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüşmesini isteyen Barış Anneleri, “Bu tecridin sorumluluğu hepimizin üzerindedir” diye kaydetti.  

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 12 Kasım’da Ankara’da gerçekleştireceği 6’ncı Olağanüstü Kongre öncesi dün Amed’in Rêzan (Bağlar) ilçesinde “Örgütlü toplumla özgür yaşamı kuralım” şiarıyla konferans gerçekleştirdi. Örgütlenme seferberliği vurgusunun yapıldığı konferansta, Kürt sorununun çözümünde yegane muhatabın PKK Lideri Abdullah Öcalan olduğu belirtilerek, tecridin kaldırılması çağrısı yapıldı. 

 

‘ÖCALAN AİLESİ İLE GÖRÜŞMELİ’  

 

Konferansa Sêrt’ten katılan Barış Annesi Maşallah Işık Arslan, anneler olarak her zaman barışı savunduklarını vurguladı. Arslan, tecridin tüm toplum üzerinde uygulandığına işaret ederek, “Bu tecrit kaldırılsın. Abdullah Öcalan’ın avukatları ve ailesi ile görüştürülmesini istiyoruz. Elimizi vicdanımıza koyalım; bu tecrittin sorumluluğu hepimizin üzerindedir. Herkes bu konuda duyarlı olmalı” diye konuştu.

 

‘TECRİDİ KABUL ETMİYORUZ’

 

Barış Annesi Kumru İbek, tecridi kabul etmediklerini belirterek, “Tecrit kaldırılırsa ülkeye barış ve özgürlük gelir. Üzerimizde çok baskı ve engellemeler var ama yine de bu tecridi kıracağız” dedi.

 

Mêrdîn’in Kerboran (Dargeçit) ilçesinden konferansa katılan Barış Annesi Momine Işılyen, “Toprağımızı, önderliğimizi, barışı, eşitliği ve kardeşliği istiyoruz. Önderliğimiz çıkarsa kesin çözüm gelir. Bizim ruhumuz Önderliğimiz ile. Önderlik özgür olmadığı müddetçe milletimiz de özgür olmayacak. Bunun için bir olmalıyız” diye kaydetti.

 

Barış ve adalet için konferansa geldiklerini belirten Barış Annesi Leyla Yasak ise, “Savaş ve katliam istemiyoruz. Barışı istiyoruz. Özgür olmak istiyoruz. Sorunların çözülmesini, katliamların durmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version