Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bandırma Cezaevi’nde tutsakların eşyalarına el konuldu


İSTANBUL– Bandırma Cezaevi’nde yaşanan hak ihlallerini ailesi aracılığıyla aktaran Metin İnce, koğuşlarının gece sürekli basıldığını ve baskın sırasında kantinden aldıkları eşyalara el konulduğunu söyledi.

Bandırma T Tipi 2 No’lu  Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutsak Metin İnce, ailesi ile gerçekleştirdiği görüşte cezaevinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin aktarımlarda bulundu. 7 Kasım’da ağabeyi Ayhan İnce ile görüşen Metin İnce, cezaevi müdürünün değiştiğini belirterek, gece saat 03.00’te  koğuşlarının basıldığını ve kendi paraları ile kantinden aldıkları eşyalara el konulduğunu aktardı.

HUKUKSUZ UYGULAMA

Siyasi tutsakların kaldığı dört odanın 3’e düşürüldüğünü belirten İnce, koğuşlarda önceden 8 kişi kaldıklarını  şu an ise bu sayının 17’ye yükseldiğini aktardı. Koğuşlarının adli tutukluların yanına taşındığını kaydeden İnce, “Bu yapılan hukuksuz bir uygulamadır. Devletin bu uygulamalarına karşı başımız dik. Kardeşime ve diğer tutuklulara yapılan hukuksuz uygulamalara karşı  sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin sahip çıkması gerekir” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version