Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Asrın Hukuk Bürosu’ndan görüşme başvurusu


İSTANBUL – Asrın Hukuk Bürosu, 32 aydır haber alamadıkları müvekkilleri PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için bir kez daha Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Cezaevi Müdürlüğü’ne başvurdu. 

 

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Rezan Sarıca, Raziye Öztürk, Faik Özgür Erol ve Mazlum Dinç, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağır tecrit koşulları altında tutulan ve 32 aydır kendisinden haber alınamayan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne yeni bir başvuruda bulundu. 

 

Avukatlar, İmralı’da tutulan Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş için de savcılık ve cezaevi müdürlüğüne başvuru yaptı. 

 

GÖRÜŞMELERE ENGEL 

 

Abdullah Öcalan ve İmralı’da tutulan diğer 3 ismin aile ve avukat görüşme başvuruları, “disiplin cezaları” öne sürülerek engelleniyor. 2021-2023 tarihleri arasında Abdullah Öcalan ve diğer tutukluya 3’er aylık olmak üzere en az 5 kez disiplin cezaları verilerek, aileleri ile görüşme hakları ellerinden alındı. Verilen bu disiplin cezalarının gerekçeleri ve dosya numaraları ise, yapılan tüm başvurulara ve itirazlarına rağmen avukatlarıyla paylaşılmadı. 

 

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının Bursa İnfaz Hâkimliği’ne yaptığı başvurular sonucunda 18 Ağustos 2021 tarihinde 3 ay, 3 Şubat 2022 tarihinde 3 ay, 31 Mayıs 2022 tarihinde 3 ay, 9 Eylül 2022 tarihinde 3 aylık disiplin cezaları verildiği hâkimlik tarafından belirtildi. 

 

Avukatların 10 Temmuz 2023 tarihinde yaptığı başvuruya 19 Temmuz’da yanıt veren hâkimlik, hangi tarihte verildiği belirtilmeden 3 aylık disiplin cezası olduğunu bildirdi. Avukatların son başvurusu ise 10 Ekim 2023 tarihinde oldu. Bursa İnfaz Hakimliği’ne aile görüşlerinin sağlanması talebiyle yapılan başvuruya 13 Ekim günü yanıt veren hakimlik, Abdullah Öcalan ve diğer tutuklular hakkında verilmiş yeni bir disiplin cezası olduğunu belirtti. 

 

Hakimlik, disiplin cezasına konu olan dosya numarasını paylaşmamasının gerekçesi olarak ise “basına yansımasını” gösterdi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version