Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri’nden Yargıtay protestosu


ANTALYA – Yargıtay’ın AYM’yi tanımayan kararını tanımadıklarını belirten Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, “Tüm halkımızı, yargı ve siyaset işbirliği ile yaratılan bu garabete karşı çıkmaya davet ediyoruz” çağrısı yaptı. 

 

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yönelik kararı protesto etti. Attalos Meydanı’nda yapılan açıklamada konuşan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Üyesi Ezgi Altınkurt, Yargıtay’ın kararıyla AYM’yi tanımadığını ifade etti. 

 

Altınkurt, Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) tutuklu milletvekilli Can Atalay’ı serbest bırakmamak adına gösterilen bu direncin Hatay ve Türkiye halklarının iradesine el koymaktan başka hiçbir anlamı olmadığını vurguladı. Kararı kabul etmediklerini ifade eden Altınkurt, “Sonuç olarak biz; emek ve demokrasi mücadelesinin unsurları olarak Yargıtay’ın vermiş olduğu kararı kabul etmiyoruz. Yargıda ve siyasette yaşanan bu kaos ortamı ile emek mücadelesinin, demokrasi mücadelesinin önünün kesilmek istendiğinin farkındayız. Asla geri adım atmayacağız. Tüm halkımızı, yargı ve siyaset işbirliği ile yaratılan bu garabete karşı çıkmaya davet ediyoruz. Hatay Milletvekili Av. Şerafettin Can Atalay serbest bırakılsın” çağrısında bulundu. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version