Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Anne ve babası tutuklanan 6 kardeşin dayısı sordu: Bu nasıl adalet!

Anne ve babası tutuklanan 6 kardeşin dayısı sordu: Bu nasıl adalet!


Anne ve babaları geçtiğimiz ay tutuklanan altı kardeşin dayıları Kenan Demirbağ, yetkililere seslendi. İnsan hakları savunucusu ve YSP Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Demirbaş, “Ben Malatya’dan Kenan Demirbağ. Beşizlerin dayısıyım. Depremde dış ülkeler yardımcı oldu. Allah razı olsun (!) devletimiz ise bu çocukların anasını babasını içeriye aldı! Bu çocukları anasız babasız bırakıp, ayırabiliyor? Bu nasıl adalet?” ifadelerini kullandı.

Ana babası mahpus çocuklardan haber var!

“Ben Malatya’dan Kenan Demirbağ beşizlerin dayısıyım,depremde dış ülkeler yardımcı oldu. Allah razı olsun (!) devletimiz ise bu çocukların anasını babasını içeriye aldı!

Bu çocukları anasız babasız bırakıp ayırabiliyor? Bu nasıl adalet?” pic.twitter.com/19VxTp8Aeo

— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) November 26, 2023

 

Edirne’de tutuklanan altı çocuklu Nurcan ve Abdulkadir Arslan çiftinin, AİHM’nin Türkiye’yi mahkum ettiği ByLock ve Bank Asya’ya para yatırmak gibi ‘suç olmayan’ eylemleri nedeniyle mahkum edildikleri ortaya çıkmıştı. Arslan çiftiyle ilgili hazırlanan iddianamede sadece ByLock suçlaması yöneltiliyor. İçerik yok! Yargılama aşamasında ise Arslan çifti Bank Asya’da hesap açarak para yatırmak ve KHK ile kapatılan bir kurumda çalışmakla suçlanıyor.

TR724’ün ulaştığı iddianameler ve gerekçeli karara göre ayrıca 3 de tanık ifadesi var ancak tamamı yıllar öncesine ait ifadeler. Tanıklardan biri Abdulkadir Arslan’ı en son 2003 yılında gördüğünü anlatıyor. Diğeri ise Arslan’ın örgüt üyesi olduğuna dair bilgisi olmadığını beyan ediyor. Bir başka tanık da son görüşmelerinin 2012 yılında olduğunu belirtiyor.

Beşizlerin anne ve babası, AİHM’nin ‘suç değil’ dediği ByLock ve Bank Asya’dan tutuklanmış!

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version