Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AMSTERDAM | 85 bin kişi ‘iklim’ ve ‘adalet’ için yürüdü

AMSTERDAM | 85 bin kişi ‘iklim’ ve ‘adalet’ için yürüdü


BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM, TR724

Amsterdam, tarihinin en büyük ‘iklim’ ve ‘adalet’ yürüyüşlerinden birine ev sahipliği yaptı. Resmi açıklamaya göre 85 bin kişi, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da ‘İklim ve Adalet’ için yürüyüş düzenledi. İklim aktivisti Greta Thunberg’in öncülük ettiği yürüyüş, Dam Meydanı’nda başlayıp yürüyüş korteji Museumplein’da son buldu.

Yetkililerin açıklamasına göre bu, Hollanda tarihindeki en büyük iklim protestosu oldu. İki yıl önce yapılan iklim yürüyüşüne 40 bin kişi katılmıştı. Amsterdam polisi, 85 bin katılımcıyı doğrulayarak gösterinin sakin ve olumlu bir atmosferde geçtiğini belirtti.

Katılımcılar, Dam Meydanı’ndan Museumplein’e kadar yürüdü. Burada, Chef’Special ve Jeangu Macrooy gibi sanatçıların performanslarının yanı sıra organizasyonun düzenleyicileri konuşmalar yaptı.

Göstericiler arasında İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg de bulunuyordu ve o da Müzeplein’de bir konuşma yaptı. Thunberg, “Eğer acil iklim değişikliği konusunda önlem alınmaz ise sonuçları felaket olur. Bu tür eylemler farkındalık oluşturmak açısından son derece önemlidir.“ açıklamasında bulundu. Göstericiler, Amsterdam Museum Plein’e doğru yürüyüşleri sırasında pankartlar, bayraklar ve protesto levhaları taşıdılar.

İklim Krizi Koalisyonu adı altında toplanan dokuz örgüt tarafından düzenlenen etkinliğin amacı, Hollanda’da ‘yeni bir politik rüzgar’ estirmekti. Etkinlikte vurgulanan iklim temaları arasında fosil yakıt sübvansiyonlarının azaltılması ve kirletici şirketler için zorunlu bir iklim planı bulunuyordu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version