Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’nin ‘rantsal dönüşüm’ kanun teklifi Meclis’ten geçti

AKP’nin ‘rantsal dönüşüm' kanun teklifi Meclis'ten geçti


ANKARA – AKP’nin Meclis’e sunduğu “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi” kanun teklifi  AKP-MHP’nin oylarıyla kabul edildi.

AKP’li milletvekillerin imzasıyla Meclis’e sunulan “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklifi” Genel Kurul’da görüşüldü. 21 maddeden oluşan teklife dair Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) ile diğer muhalefet partilerinin verdiği önergeler AKP-MHP oylarıyla reddedildi. 

 

‘RANTSAL DÖNÜŞÜM’

 

Teklife dair söz alan HEDEP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, depremin etkilerinin azaltılması için daha önce kurulan komisyon önerilerinin dikkate alınmadığını ifade etti. Kentsel dönüşümün yerinde olmasını savunduklarını ancak teklifin bunu içermediğini belirten Oluç, “Yerinde kentsel bir dönüşüm değil, teklif rantsal dönüşümdür. Bu nedenle ret oyu kullanacağız” dedi.

 

CHP Grup Başkanvekili Mahir Başarır da aynı nedenden ötürü ret oyu vereceklerini belirtti.

 

KABUL EDİLDİ

 

AKP, oylamanın açık usul oylama yerine elektronik oylama şekilde yapılmasını istedi. AKP’nin bu istemi oy çokluğuyla kabul edildikten sonra teklif oylaması için 3 dakika süre verildi.

Teklife dair 320 oy kullanıldı. Teklife 238, “Evet”, 82 “Ret” oyu verilerek Genel Kurul’dan geçti. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version