Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP rejimi tarafından el konulan Aker Eşarp satışa çıkarıldı

AKP rejimi tarafından el konulan Aker Eşarp satışa çıkarıldı


Gülen Hareketi’ne yakın olduğu iddiasıyla 2017 yılında el konulan ünlü eşarp markası Aker Eşarp, AKP rejiminin güdümündeki TMSF tarafından 860 milyon liraya satışa çıkarıldı.

Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında malvarlıklarına 2017 yılında el konulan Behçet ve İzzet Akyar’ın sahip olduğu ünlü eşarp markası Aker, TMSF tarafından satışa çıkarıldı. Şirketin değeri 860 milyon lira olarak belirlendi.

ŞİRKETE 860 MİLYON LİRA DEĞER BİÇİLDİ

10 Haber’den Masum Gök’ün haberine göre İzzet Akyar ve Behçet Akyar’a ait olan Aker Eşarp TMSF tarafından satışa çıkarıldı. El konulduğu 2017 yılından bu yana kayyumların idare ettiği şirketin sahipleri hakkında Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla davalar açıldı. TMSF 27 Ekim’de şirketi satışa çıkardı ve şirketin değerini 860 milyon lira olarak belirledi.

ŞİRKETİN SATIŞININ DURDURULMASI TALEP EDİLDİ

Şirketin ortaklarından Behçet Akyar hakkında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Aker Eşrap’ın satışı da gündeme geldi. Akyar’ın avukatı müvekkilleri hakkında yargılamanın devam ettiğini gerekçe göstererek satışın durdurulmasını veya şirketle ilgili detaylı bilgilerin mahkemeye sunulmasını talep etti. Mahkeme avukatın taleplerini reddetti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version