Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Bakanı Tunç’tan ‘hukuk’ krizine ilişkin açıklama: Mahkemeler arasında görüş farkı var, darbe söz konusu değil

Adalet Bakanı Tunç’tan ‘hukuk’ krizine ilişkin açıklama: Mahkemeler arasında görüş farkı var, darbe söz konusu değil

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargıda AYM-Yargıtay tartışmasıyla ilgili yeni değerlendirmelerde bulundu. Tunç, “Yargıtay ve AYM konusunda görüş farklılıkları var. Konuyu farklı noktalara çekmenin gereği yok. Görüş farkı hukuk zemininde tartışılır ve çözülür.” ifadelerini kullandı. Yılmaz Tunç ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘hukuk darbesi’ ifadesine de cevap verdi: “Sorumsuzca ifadeler. Darbe söz konusu değil.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki ‘hukuk krizine’ dair yeni açıklamalar yaptı. Skandalı, iki yüksek mahkeme arasındaki görüş farkı olarak yorumladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘hukuk darbesi’ ifadesine de cevap veren Tunç, “CHP’nin yeni seçilen genel başkanı ile komisyonlarda çalıştık. Askerliğimizi de beraber yaptık. Yakışıksız ifadeleri var. Bunlar sorumsuzca yapılan ifadeler. Yorumlarına katılmıyoruz. Darbe söz konusu değil. Bu millet darbeyi çok iyi biliyor. 15 Temmuz darbe kalkışmasına kimin kontrollü darbe dediğini iyi bilir.” dedi.

Yılmaz Tunç’un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version