Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Açlık grevine giren tutsak: Adım atılıncaya kadar eylemimiz sürecek


İSTANBUL – Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için açlık grevine giren tutsaklardan Yakup Akman, somut adımlar atılıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

 

Pendik’te bulunan Aydos Ormanı’nda 19 Eylül 2019’da çıkan yangın sonrası itfaiye ve benzeri çeşitli kurumları arayarak haber veren ancak buna rağmen  “örgüt faaliyeti çerçevesinde orman yakma” ve “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” iddialarıyla yargılanıp 25 yıl ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Yakup Akman, bulunduğu Marmara (Silivri) Cezaevi’nde “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt soruna çözüm” kampanyası kapsamında cezaevlerinde bugün başlatılan dönüşümlü açlık grevine girdi.

 

‘SOMUT ADIMLAR ATILANA KADAR…’

 

Akman, ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde, açlık grevlerine dair mesaj verdi. Abdullah Öcalan’dan haber alınamama halinin ve tecridin kendilerini kaygılandırdığını aktaran Akman’ın mesajı şöyle: “Değerli ve yurtsever halkımızı siyasi tutsaklar adına selamlıyorum. Değerli yurtsever halkımız Sayın Abdullah Öcalan üzerinde eşi benzeri olmayan bir tecrit uygulanmamaktadır ve hiçbir haber alınamamaktadır. Bu durum tüm halkımızda olduğu gibi bizlerinde kaygılarını arttırmaktadır. Tecride alışmak zulümdür. Bu duruma ne alışacağız ne de kabul edeceğiz. Siyasi tutsaklar olarak hem tecridin kaldırılıp hem de Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için hem de Kürt sorununun demokratik temelde çözümü için girmiş olduğumuz açlık grevini tüm halkımıza duyurmak istiyoruz. Somut adımlar atılana kadar bu eylemimizi devam edecektir. Halkımızı da siyasi tutsaklar olarak direnişe davet ediyoruz. Bijî berxwêdanan zindana.”

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version