Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD Temsilciler Meclisi, İsrail’e 14 milyar dolarlık yardım tasarısını onayladı

ABD Temsilciler Meclisi, İsrail’e 14 milyar dolarlık yardım tasarısını onayladı


ABD Temsilciler Meclisi, Hamas’ın 7 Ekim’deki ‘Aksa Tufanı’ saldırısının ardından Gazze’ye binlerce ton bomba yağdırarak çocuk ve kadınların da aralarında olduğu 9 bin Filistinliyi katleden İsrail’e yapılacak olan 14 milyar dolarlık yardım tasarısını onaylarken Ukrayna ve Gazze için önerilen yardım teklifleri kabul edilmedi.

ABD’de Temsilciler Meclisi, İsrail’in Hamas’la savaşı için 14.3 milyar dolar yardımı onayladı. Beyaz Saray, Cumhuriyetçilerin liderliğindeki meclisin planında Gazze’ye insani yardımın yer almamasının kriz derinleşirken “vahim bir hata” olduğunu söyledi.

Euronews’in haberine göre, Senato, Ukrayna ve Gazze için yardımı da içeren kendi tasarısını hazırlamayı planlıyor.

Beyaz Saray, açıklamasında “Bu tasarı, acil ulusal güvenlik yardımı sağlamaya yönelik normal, iki partili yaklaşımı bozacaktır” diye yazdı.

Açıklamada, Cumhuriyetçi Parti’nin (GOP) tutumunun “önümüzdeki yıllarda güvenliğimiz ve ittifaklarımız açısından yıkıcı sonuçlar doğuracağı” ifade edildi.

Beyaz Saray, oylamadan önce özellikle Yahudi Demokratları arayarak tasarıyı reddetmeleri için milletvekillerine doğrudan çağrıda bulunuyordu. Tasarıya sadece iki Cumhuriyetçi milletvekili karşı çıktı.

Cumhuriyetçiler, İsrail’in savaş taktikleri hakkında soru soran Demokratları antisemitik olmakla suçluyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version