Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD Suriye’ye üçüncü kez hava saldırısı düzenledi

ABD Suriye'ye üçüncü kez hava saldırısı düzenledi

Gazze’ti 7 Ekim’den beri ayrım gözetmeksizin bombalayan İsrail’e desteği nedeniyle Ortadoğu’daki üslerine saldırılar düzenlenen ABD, bir kez daha Suriye topraklarında hava saldırıları düzenledi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, Suriye’de İran’a yakın gruplara hava saldırıları düzenlediği belirtildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Michael Erik Kurilla, hava saldırılarının Suriye’nin Ebu Kemal ve Mayadin kentleri civarında, İran Devrim Muhafızları’nın ve ona yakın grupların kullandığı tesislere yapıldığını savundu. Açıklamada, “ABD kendisini, personelini ve çıkarlarını savunmaya devam edecektir” denildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da yazılı açıklama yaparak, “Irak ve Suriye’de ABD personeline yönelik devam eden saldırılara karşı Suriye’nin doğusunda Devrim Muhafızları ve ona yakın gruplarca kullanılan tesislere hava saldırıları düzenlendiğini” belirtti. Pentagon açıklamasında, vurulan hedeflerden birinin eğitim tesisi, diğerinin de sığınak olduğu savunuldu.

İsrail’e desteği nedeniyle Irak ve Suriye’deki üsleri İran yanlısı gruplar tarafından hedef alınan ABD, 7 Ekim sonrasında Suriye’ye iki hava saldırısı daha düzenlemişti. Pentagon’dan geçen hafta yapılan açıklamada, ABD ve koalisyon güçlerinin bulunduğu üslere son haftalarda en az 40 saldırı düzenlendiği belirtilmiştii. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version